Fire danskere var med forulykket bus

Ud af de 61 passagerer og to chauffører var kun tre danskere med, og ingen af dem er ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice kommet til skade

Ulykken skete på A19-motorvejen ved den lille by Linstow i delstaten Mecklenburg-Vorpommern
Foto: Ritzau Scanpix.
Ulykken skete på A19-motorvejen ved den lille by Linstow i delstaten Mecklenburg-Vorpommern Foto: Ritzau Scanpix.

Opdateret kl. 21.15: Der var kun tre danskere med på bussen, og en dansk kvinde blev indlagt på hospitalet, selvom tysk politi tidligere fredag oplyste, at fire danskere var med bussen, og ingen var kommet til skade. Den danske kvinde var blevet indlagt og behandlet for chok, men hun er her til aften blevet udskrevet, oplyser Udenrigsministeriet.

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

En bus fra selskabet Flixbus kørte kl. 6.18 i morges i grøften syd for Rostock, og i alt 16 personer er kommet til skade, oplyser tysk politi.

- Ifølge Udenrigsministeriets oplysninger, var fire danskere ombord på den forulykkede bus. Ambassaden i Berlin har dagen igennem været i kontakt med de tyske myndigheder, og der er ingen oplysninger om danskere blandt de tilskadekomne, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på en mail til Ekstra Bladet.

Foto: AP 112 - 17. aug. 2018 - kl. 20:30 Trods tidligere melding: Dansker var blandt tilskadekomne i busulykke

Bussen fra det tyske selskab var på vej til Berlin efter at have startet sin rute i Stockholm, og det var en tjekkisk chauffør, der sad bag rattet, da bussen røg i grøften. Det er uvist, hvad der førte til ulykken.

- Vi kender endnu ikke årsagen til ulykken, men der er tale om en soloulykke. Vores indledende efterforskning viser også at chaufføren ikke har været påvirket af alkohol, siger Sofie Pawelke, talskvinde for Rostock Politi, til Ekstra Bladet.

Foto: Bernd Wuestneck/dpa via AP 112 - 17. aug. 2018 - kl. 09:27 Bus fra København i ulykke i Tyskland: Flere kvæstede

En person fastklemt
Ifølge politiet i Rostock kommer de 16 tilskadekomne fra syv forskellige nationer, hvoraf seks personer er alvorligt kvæstet, og én måtte skæres fri af redningspersonale.

Samtlige tilskadekomne er kørt til enten Güstrow Hospital eller Plau am See Sygehus.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere