Fire eftersøgt for mystisk drab på diktatorens halvbror

Malaysisk politi eftersøger fire personer i sagen om drabet på Kim Jong-uns halvbror

Storebror Kim Jong-nam ved siden af sin lillebror, 33-åirge Kim Jong-un. (Foto: AP/Wong Maye-E, Shizuo Kambayashi)
Storebror Kim Jong-nam ved siden af sin lillebror, 33-åirge Kim Jong-un. (Foto: AP/Wong Maye-E, Shizuo Kambayashi)

Søndag kunne de malaysiske myndigheder fortæller, at man nu leder efter fire yderligere personer i den mystisk sag om mordet på Kim Jong-nam, den nordkoreanske leders halvbror.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Lørdag fortalt malaysisk politi, at de har anholdt en mand fra Nordkorea i forbindelse med drabet. Den anholdte er blevet identificeret som en nordkoreansk statsborger født i 1970. Han blev anholdt fredag aften i staten Selangor på den malaysiske halvø Malacca.

Se også: Kim Jong-uns halvbror myrdet: Her er Nordkoreas tidligere kvinde-agenter

Mordet i lufthavnen
Kim Jong-nam mistede livet, da han en mandag morgen befandt sig midt i det sædvanlige kaos i Kuala Lumpurs internationale lufthavn. Her ventede han alene i terminal 2 på et fly, der skulle tage ham fra den malaysiske lufthavn hjem til det kinesiske spillemekka Macau.

På et øjeblik passerer to kvinder ham. Uden synlig tvivl om deres opgave, rammer de ham angiveligt i ansigtet med en væske, enten sprøjtet ud på et klæde eller lukket inde i en nål.

Manden når at fornemme, at nogen formentlig griber hans ansigt bagfra, fortæller Fadzil Ahmat, en af det malaysiske politiets efterforskere. Og så indtager svimmelheden hans krop.

Hastigt, men ikke i mistænkeligt løb, forsvinder kvinderne på et øjeblik fra lufthavnen, kun for at blive anholdt få dage senere.

Nu er de mistænkt for mordet på den 45-årige Kim Jong-nam, der med fråde om munden ikke nåede længere end til ambulancen efter et kort visit på lufthavnsklinikken.

Se også: Mand anholdt efter mystisk drab på diktatorens bror

Eksil
Kim Jong-nam har ikke samme mor som Kim Jong-un og har ikke noget med det nordkoreanske styre at gøre. Han har levet i eksil i 14 år med sin kone og to børn og har i øvrigt offentligt kritiseret diktaturet. I en bog af en japansk journalist har han kalt Nordkorea 'en joke for omverdenen'.

Kim Jong-nam fanget på en togstation i Sydkorea. han blev dræbt mandag den 13. februar i Malaysia. Foto: AP
Kim Jong-nam fanget på en togstation i Sydkorea. han blev dræbt mandag den 13. februar i Malaysia. Foto: AP

Se også: Designer håber at score stort på mystisk drab på diktator-bror

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere