Fire psykologer klar til at tage sig af Ulstrup-børn

UFATTELIG TRAGEDIE: Ulstrup Skole og Børnehuset Ulstrup har kriseberedskabet parat dagen efter, at en lokalkendt og vellidt familie er fundet døde i deres parcelhus

Politiets umiddelbare vurdering er, at faderen stod bag tragedien i Ulstrup. Video: Ernst van Norde/Karsten Gøttler

Tårer, sorg, afmagt, chok og sorte tanker lægger sig i disse formiddagstimer som en tung dyne over to af de steder i Ulstrup, som er stærkt berørte af den forfærdende nyhed i går om familien fra parcelhuset i Amstrup Bakker syd for den lille østjyske by mellem Randers og Silkeborg.

Derfor har Favrskov Kommune mobiliseret et kriseberedskab med fire psykologer fra kommunens pædagogiske og psykologiske rådgivning, som her til morgen har taget imod børn, forældre og personale på henholdsvis Ulstrup Skole og i Børnehuset Ulstrup.

- Vi har fuldt fokus på at være til stede i skolen og i daginstitutionen med psykologerne, som efter bedste evne vil tage hånd om alle, der har behov for det, siger Rasmus Møller, direktør for børn og skoler i Favrskov Kommune, til Ekstra Bladet.

Den afdøde familie med to voksne og fire børn var en synlig og vellidt del af det lille lokalsamfund med 2.017 indbyggere i Ulstrup, der er en del af Favrskov Kommune med knap 48.000 indbyggere.

Var meget synlige i idrætslivet
- Mange børn og forældre vil være voldsomt påvirkede, og her er det vigtigt at tale med disse mennesker om deres sorg og de tanker, de har, efter at vi fik den frygtelige nyhed i går, siger Rasmus Møller.

De fire psykologer vil være til stede på skolen og i daginstitutionen hele dagen i dag. Samtidig er lærere og pædagoger de to steder forberedt på, at de muligvis skal bruge megen energi på at tale med børnene i løbet af dagen.

Familien med de fire børn var også aktive og synlige i idrætsforeningen og det lokale idrætscenter, hvor der i aftes var meget stille. Stille på den måde, at idrætsudøverne kom og dyrkede, hvad de plejer, men der var ikke den normale sludren og socialt samvær efter træningen, fortæller halinspektør Dines Boye.

- Både forældrene og børnene var her ofte. Derfor er det selvfølgelig kommet endnu tættere på, siger Dines Boye.

Der bliver flaget på halv ved Ulstrup Skole, Børnehuset Ulstrup og ved Ulstrup Hallerne i dag.

1 af 2 Der var et stort opbud af redningsfolk, politi og retsmedicinere ved parcelhuset syd for Ulstrup i går. Foto Anita Graversen
2 af 2 Foto: Ernst Van Norde.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere