Fire sigtede i terrorsag har haft telefon i fængslet

Fire terrorsigtede har brugt i alt syv mobiltelefoner, mens de har siddet varetægtsfængslet

Hvor stort og alvorligt er det her problem? Hør mere i indslaget foroven

Fire af de sigtede i terrorsagen har haft adgang til mobiltelefoner, mens de har været varetægtsfængslet, oplyser justitsminister Søren Pind (V) i en pressemeddelelse.

Kriminalforsorgen og Rigsadvokaten har oplyst, at de fire på forskellige tidspunkter har haft adgang til i alt syv mobiltelefoner.

Søren Pind har nu bedt om en samlet redegørelse for, hvordan kommunikationen og koordineringen mellem de involverede myndigheder er foregået.

- Beskrivelsen af forløbet fremstår på nuværende tidspunkt ufuldstændig og fragmenteret. Jeg har derfor bedt de involverede myndigheder om en samlet redegørelse for forløbet, siger ministeren i pressemeddelelsen.

Det er tidligere kommet frem, at én af de sigtede har haft adgang til mobiltelefon i fængslet. Men det er nyt, at yderligere tre også har haft det.

Et af de nye tiltag, der skal dæmme op for mobilerne i fængslerne, bliver, at Kriminalforsorgen skal anvende narkohunde til at opsnuse telefonerne.

Derudover skal der i højere grad benyttes kropsskannere, som man kender det fra lufthavne. Hvordan de helt konkret skal bruges, kommer justitsministeren ikke nærmere ind på i pressemeddelelsen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere