Fire tiltalt for drabsforsøg: Ramte 17-årig i ryggen

En teenager blev i januar ramt af skud i ryggen i Køge, hvor de nu tiltalte mænd alle var tilknyttet banden Ellemarken

Skudepisoden, der nær havde kostet en 17-årig dreng livet, udspillede sig ved Karlemoseparken i Køge. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Skudepisoden, der nær havde kostet en 17-årig dreng livet, udspillede sig ved Karlemoseparken i Køge. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der var tale om et voldsomt opgør i bandemiljøet, da en 17-årig dreng en aften i januar blev ramt af skud i ryggen.

Skyderiet udspillede sig på Karlemosevej i Køge.

Det mener anklagemyndigheden, som ifølge Ritzau nu har rejst tiltale mod fire mænd. De var tilknyttet eller i hvert fald støttede de banden Ellemarken.

112 17-årig ramt af skud

Mændene er i alderen 20 til 28 år. De tiltales alle for drabsforsøg.

Mindst to skydevåben
Skyderiet var planlagt, efter anklagemyndighedens opfattelse. De tiltalte kom kørende på Karlemosevej i to biler 21. januar omkring klokken 22.30.

Med sig havde de mindst to skydevåben.

Politifolk samler spor på gerningsstedet for det seneste skud-angreb i Køge, som kvæstede en 31-årige bandeveteran og hans fem år yngre barndomsven. Syv sigtede mænd i alderen 19-40 år  fremstilles i dag i grundlovsforhør i forbindelse med en anden skudsag i byen en uge tidligere. Foto: Kenneth Meyer 112 Betjente stod i kø: Syv mænd sigtet for drabsforsøg

Fra køretøjerne affyrede de adskillige skud, som var rettet mod to biler. Der var flere personer til stede i de andre biler. En af dem var den 17-årige dreng, der som den eneste blev ramt af skud.

Et skud ramte drengen i ryggen, og han svævede efterfølgende mellem liv og død. Han endte dog med at slippe med livet i behold.

Konflikt i bandemiljø
Efter skudepisoden var politiet tilbageholdende med at udtale sig om et muligt motiv. Eventuelle banderelationer ville politiet heller ikke kommentere.

Et telt rejst på gerningsstedet skulle beskytte spor fra vind og vejr. Foto: Anders Brohus Krimi Skud-opgør i boligkvarterer: En dræbt, tre sårede

Men af anklageskriftet fremgår det, at skyderiet var egnet til at fremkalde en konflikt mellem Ellemarken og banden Brothas' afdeling i Køge.

Mens banden Ellemarken hører til i et boligkvarter med samme navn i Køge, har Brothas-afdelingen i Køge hjemme i bebyggelsen Karlemoseparken.

Syv mænd løsladt igen
Brothas-bandens primære territorium var tidligere Mjølnerparken, men nu holder de især til på Københavns Vestegn.

De fire mænd er foruden drabsforsøg tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse.

Betjente fandt to pistoler ved en ransagning den 30. januar, og det menes at være gerningsvåbnene fra skyderiet på Karlemosevej.

Både hvad angår drabsforsøget og våbenbesiddelsen anses det for at være en særligt skærpende omstændighed, at forbrydelserne ifølge anklagemyndigheden er sket som led i en konflikt i det organiserede bandemiljø.

Massiv uro i retten
De fire tiltalte blev anholdt under en større aktion i slutningen af februar. I alt 11 personer i alderen 19 til 40 år blev anholdt, men de øvrige syv blev siden sat på fri fod.

I forbindelse med grundlovsforhøret i Retten i Roskilde blev de alle mandsopdækket af et stort sikkerheds-opbud med 15 uniformerede betjente.

De tilstedeværende politifolk sad med de sigtede mænd imellem sig. De havde stort besvær med at forhindre flere af de sigtede i at føre samtaler og komme med højlydte kommentarer og fyndord.

'Hold nu mund, for helvede,' råbte en betjent til en af mændene, mens en kollega truede med at smide en anden af de sigtede ud af retssal 1 i Retten i Roskilde.

 

Læs herunder mere om andre bandekonflikter omkring Køge:

Den nu 31-årige bande-veteran er en overlever uden sidestykke. Han har nu overlevet tre skudattentater - det første i 2009 og det seneste tirsdag aften i Køge. Foto: Privatfoto Krimi Bande-veteran i livsfare: Forsøgt dræbt for tredje gang

Faderen til den hårdt sårede bande-veteran, der i sidste uge blev ramt af skud i Køge, er chokeret over sønnens skæbne. Han fortæller, at den 31-årige mand stadigvæk er bevidstløs. Foto: Privatfoto Krimi Bevidstløs bande-veteran: Ramt af skud i hele kroppen

Yasin er far til et af de hårdt kvæstede ofre fra skud-angrebet i Ellemarken i Køge. Den 66-årige pensionist er forfærdet over sin søns skæbne. Foto: Per Rasmussen Krimi Far til såret i kugleregn: 'Min søn prøvede at flygte'

Politiets markeringer af skud og tomme patronhylstre på gerningssstedet på et parkeringsareal i boligkvarteret Ellemarken i Køge. Nu er der foretaget anholdelser og rejst sigtelser i skudsagerne i den sjællandske kystby. Fot0: Kenneth Meyer 112 Kæmpe politi-razzia: Ti anholdt