Fire våben fundet efter skolemassakre

Det amerikanske universitet er en 'våbenfri zone', hvor det ikke er tilladt at medbringe skydevåben

Jessica Vazquez omfavner sin tante, Leticia Acaraz, mens de venter på oplysninger om, hvorvidt Acarazs datter er ok efter skudepisoden. (Foto: AP)
Jessica Vazquez omfavner sin tante, Leticia Acaraz, mens de venter på oplysninger om, hvorvidt Acarazs datter er ok efter skudepisoden. (Foto: AP)

Politiet har fundet fire skydevåben på Umpqua Community College i Roseburg, Oregon, hvor en 20-årig mand åbnede ild torsdag morgen lokal tid.

Ifølge CNN mener efterforskerne, at de fire skydevåben - tre håndvåben og en riffel - tilhørte gerningsmanden, der blev dræbt efter en kort skudveksling med politiet.

Mindst 10 personer mistede livet i skolemassakren. Yderligere syv personer er ifølge myndighederne bragt til hospitalet med kvæstelser.

Universitetet er en såkaldt 'våbenfri zone', hvor det ikke er tilladt at medbringe skydevåben. Skolen havde en sikkerhedsvagt, men han var ikke udstyret med et håndvåben.

Bare få uger inden tragedien strammede politikerne i Oregon delstatens våbenlovgivning.

De skærpede regler trådte i kraft 9. august og indebærer, at personer ikke må handle våben indbyrdes, uden at der er foretaget et baggrundstjek af både sælger og køber.

Det samme gælder for køb af våben via på internettet, skriver NBC News.

Det vides endnu ikke, hvordan den 20-årige mand, som menes at stå bag skyderiet, anskaffede sig sine våben.

Præsident Barack Obama opfordrede på et pressemøde efter skyderiet endnu engang Kongressen til at skærpe den amerikanske våbenlov.