Fireårig dreng fundet dræbt: Her er politiets næste skridt

Den fire-årige Mohamed er fundet død efter en intens menneskejagt på barnet og hans bortfører - nu vil politiet formentlig se på andre sager

Politiet i Berlin offentliggjorde onsdag disse nye overvågningsbilleder af den fireårige og hans bortfører. Nu er Mohamed fundet død, mens bortføreren er anholdt. (Video: Berlin Polizei)

I næsten en måned har tysk politi været på en sand menneskejagt efter den mand, der havde bortført den fire-årige flygtningedreng Mohamed 1. oktober i år.

Torsdag sluttede den intense eftersøgning så på værst tænkelige måde, da den fireårige dreng blev fundet død, mens den 32-årige mand, der mistænkes for at stå bag bortførelsen, er blevet anholdt.

112 - 29. okt. 2015 - kl. 13:22 Lig af 4-årig dreng fundet i bagagerum: Bortfører anholdt

Ifølge tyske Bild fortalte manden sin mor om forbrydelsen, hvorefter hun ringede til politiet. Politiet kunne herefter anholde manden, der straks viste dem liget af den fireårige dreng i sit bagagerum, dækket med kattegrus.

Politiet har i forbindelse med Mohameds forsvinden blandt andet offentliggjort dette overvågningsfoto, hvor han ses sammen med hans formodede kidnapper. (Foto: Polizei Berlin)
Politiet har i forbindelse med Mohameds forsvinden blandt andet offentliggjort dette overvågningsfoto, hvor han ses sammen med hans formodede kidnapper. (Foto: Polizei Berlin)
 

Hvorfor?
Men selvom manden ifølge Bild altså har erkendt drabet, er politiets arbejde langt fra overstået endnu. Det fortæller tidligere drabschef i Københavns Politi Ove Dahl, som dog understreger, at han ikke kender til den aktuelle sag.

- Først og fremmest vil politiet undersøge motivet. Hvorfor er det sket? Er der en personlig relation mellem barnet og den voksne. Dernæst vil en obduktion klarlægge hvad, der er overgået barnet, forklarer han.

Netop obduktionen er næste skridt for politiet i Tyskland for blandt andet også at fastslå, hvornår den lille dreng har mistet livet.

Ifølge den tidligere drabschef, kan der være tale om et seksuelt motiv, hvilket også kan blive fastslået af obduktionen.

Finder lignende sager
Derudover skal politikredsen nu i gang med at tale med andre politikredse, vurderer Ove Dahl.

- Det er indlysende at man på et tidspunkt i efterforskningen breder sagen ud og ser, hvad der ligger af tidligere uopklarede sager. Hvis man i Danmark har en sag om et barn, der er blevet ombragt, så vil man kigge på, om der er lignende tilfælde. Det er jeg sikker på, er det samme hos tyskerne, siger han.

Nogle af de sager, som tysk politi nu måske vil gå efter, er sagen om seksårige Elias og femårige Inga, som forsvandt henholdsvis 8. juli og 2. maj fra legepladser i to byer med 200 kilometers afstand.

Forsvandt fra legeplads
Elias forsvandt fra Potsdam vest for Berlin, og han kom aldrig tilbage, da hans mor kaldte efter ham. Siden har politiet foretaget en intens eftersøgning, som blandt andet omfattede at sænke vandstanden i en flod på grund af en frygt for, at han var faldet i den.

Seksårige Elias har været meldt savnet siden han ikke kom hjem til aftensmad i juli. (POLITIFOTO)
Seksårige Elias har været meldt savnet siden han ikke kom hjem til aftensmad i juli. (POLITIFOTO)
 

Eftersøgningen bar dog ikke frugt, og politiet er stadig på bar bund i eftersøgningen af den lille dreng. I september kom det frem, at at en bil, der havde befundet sig i nærheden, måske havde relation til sagen, men heller ikke det spor har ført til noget konkret.

Se også: Forsvundne Elias: Tysk politi sænker vandstand i flod

'Tror stadig, hun er i live'
Også eftersøgningen efter Inga har hidtil været forgæves. Politiet har fået omkring 1700 henvendelser i sagen, men ingen af dem har endnu ført til noget konkret.

Se også: Hele Tyskland leder efter lille Inga

På trods af, at Inga nu har været forsvundet i næsten et halvt år, arbejder politiet stadig ud fra, at den lille pige er i live, skriver Bild.

(Foto: Tyske politi)
(Foto: Tyske politi)
 

I forbindelse med Elias' forsvinden fortalte politiet efterforskerne, at de havde kontakt til det hold, der eftersøgte Ingas forsvinden. Der er dog endnu ikke nogen forlydender om, at der er en sammenhæng mellem de to sager og den aktuelle sag med fireårige Mohamed.

1 af 2 Den fireårige flygtning Mohamed er blevet fundet dræbt i bagaerummet på en bil, der tilhører en 32-årig mand. (Foto: Polizei Berlin)
2 af 2 Det var i bagagerummet på denne bil, at den blot fireårige Mohamed blev fundet død. (Foto: Abix)