Firedobbelt drab: Far skal identificere fireårig datter

En familie på fire personer er fundet dræbt på Gibraltar. En dansk mand er angiveligt far til en fireårig pige, der er et af ofrene

Drabet skete på Boschettis Steps på Gibraltar. (Foto: Polfoto)
Drabet skete på Boschettis Steps på Gibraltar. (Foto: Polfoto)

Ved du noget om sagen? Send en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Det var et meget blodigt og rædselsvækkende gerningssted på Boschettis Steps, som politiet i Gibraltar mandag mødte op til.  En familie på fire personer lå døde i lejligheden - stukket ihjel med kniv. Heriblandt en fireårig pige, som var halvt dansk, fordi hendes far kommer fra Danmark. Det skriver flere spanske medier.

De dræbte tæller en 37-årig kvinde med spansk statsborgerskab, hendes 31-årige kæreste fra Liverpool, deres fælles barn på seks uger og altså kvindens fireårige datter, som hun havde med en dansker.

Det var personale i den bygning, lejligheden ligger i, som alarmerede det lokale politi i mandags, efter de hørte adskillige hjerteskærende skrig fra lejligheden på den britiske halvø.

Da politiet kom ind i lejligheden, viste det sig, at kvinden og de to børn havde fået skåret halsen over. Den 31-årige mand var dræbt ved knivstik forskellige steder på kroppen. Skaderne på de dræbte bliver beskrevet som 'alvorlige og forfærdelige på mange måder'.

Se også: Dansker efterforskes for firedobbelt mord: Politimænd får krisehjælp

Den fulde identitet på ofrene er endnu ikke frigivet, men politiet forventer at frigive navnene på mandag eller tirsdag, lyder meldingen fra en talsmand fra politiet på Gibraltar ifølge Olivepress.

Dansk far

Ifølge flere spanske medier har den fireårige pige en dansk far.

– Jeg kan bekræfte, at den fireårige er spansk statsborger. Jeg kan ikke afvise, om hun har haft dobbelt statsborgerskab, siger Richard Ullger, presseofficer ved politiet i Gibraltar, til Ekstra Bladet.

Hvis pigen har haft dobbelt statsborgerskab, betyder det, at hun har haft både et dansk og et spansk pas. Richard Ulger kan heller ikke afvise, at faren til pigen er dansk.

– I øjeblikket kan jeg hverken be- eller afkræfte, at faderen til den fireårige er dansk, da ikke alle pårørende er orienterede, siger Richard Ullger.

Et dansk medie i Spanien skriver, at en politikommissær fra Royal Gibraltar Police, Eddie Yome, har udtalt, at man arbejdede med to hovedmistænkte. Det drejede sig om den 31-årige kæreste fra Liverpool og kvindens tidligere, danske kæreste, som altså er far til den fireårige pige.

Det er dog en teori, som politiet nu trækker tilbage.

– Jeg kan bekræfte, at der ikke er nogen mistænkte i sagen. Vi leder ikke efter nogen, som kunne være potentielle gerningsmænd, siger Richard Ullger.

Til Ritzau fortæller Richard Ullger, at politiet netop nu arbejder på at få identificeret alle ligene, hvilket tager tid, da familiens pårørende befinder sig i Spanien og Storbritannien.

- Jeg kan kun sige, at den fireåriges far kommer til Gibraltar i dag  for at identificere datteren, siger Richard Ullger.

Den låste dør

Flere spanske medier beskriver, hvordan politiet i Gibraltar var nødt til at tvinge sig adgang til lejligheden, da døren var låst.

– Det er korrekt, at vi var nødt til at bryde ind gennem døren. Åbenlyst fordi den var låst, siger Richard Ullger til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at der ikke var noget på gerningsstedet, som kunne indikere, at nogen skulle være flygtet derfra.

– Vi leder ikke efter nogen, som er mistænkte. Ud fra det kan man konkludere, at alt var lukket inde fra, siger han.

Avisen Liverpool Echo skriver, at én teori er, at briten dræbte de tre familiemedlemmer, før han tog livet af sig selv.

Ekstra Bladet har her til aften været i kontakt med Udenrigsministeriets Borgerservice, for at få bekræftet, at den fire-årige pige er dansk statsborger. De kan fredag aften ikke komme med et klart svar.

– Vi er i kontakt med den danske ambassade i London men ved intet, før de vender tilbage. Derfor kan jeg hverken be- eller afkræfte noget, siger den vagthavende ved Udenrigsministeriets Borgerservice.

Gibraltar er et oversøisk territorium, som hører under den britiske trone.

1 af 3 The Royal Gibraltar Police afholdte i tirsdags et pressemøde om sagen. (Politifoto)
2 af 3 Gibraltar er et oversøisk territorium, som hører under den britiske trone. (Foto: Google Maps)
3 af 3 Drabet skete på Boschettis Steps på Gibraltar. (Foto: Polfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere