Firedobbelt politimorder: Hvis der var kommet flere så havde jeg slået dem ihjel også

I 1965 skød og dræbte vaneforbryderen Palle Sørensen fire unge betjente under en biljagt på Amager

Se her, hvordan Palle Sørensen skød og dræbte de fire betjente. (Video: Politimuseet)

Klokken 03.30 til klokken 04.00 den 18. september 1965 vil for altid stå som et af de mørkeste kapitler i dansk kriminalhistorie.

I de 30 minutter likviderede den dengang 38-årige Palle Sørensen fire politibetjente med sin 9mm Browning-pistol.

I løbet af 30 minutter frarøvede han fire familier deres mænd, fædre og sønner – og ødelagde sit eget liv for altid.

88-årige Palle Sørensen bor i sin lejlighed i Valby, hvor han har boet, siden løsladelsen i 1998. (Foto: Jan Sommer) Tilbageblik Politimorderen Palle Sørensen: Mit liv er en katastrofe

Han blev efterfølgende idømt livstid og afsonede i alt 32 år og otte måneder. Heraf ti år i isolation.

Men på trods af, at Palle Sørensen har haft 50 år til at tænke over, hvad der egentlig gik galt, så har han ikke et entydigt svar, da Ekstra Bladet besøger ham i lejligheden, hvor han har boet de sidste 17 år.

Det var enten eller

Palle Sørensen beskriver, at han var underligt tom i hovedet. Det eneste, der drev ham, var en panisk angst for at blive fanget. Hvis han blev fanget, vidste han, at han ville blive sendt i psykopatforvaring. Han skulle bare væk.

– Terningerne var kastet. Der var ingen vej tilbage. Der var en tredje patruljebil, der forsøgte at køre mig op, men chaufføren var ikke dygtig nok. Jeg slap væk. Men hvis han var lykkedes med det, så var de også røget. Det var enten-eller. Så havde det været seks i stedet for fire, siger Palle Sørensen og slår hånden ned i køkkenbordet.

Læs meget mere i dagens udgave af magasinet EKSTRA Søndag eller online i EKSTRA, hvor vi bringer et stort tema om de fire drab, der rystede Danmark.

Læs blandt andet det store interview med Palle Sørensen, hvor han fortæller om sin tid i fængslet, hvordan han har levet med den store skyld og hvad han får tiden til at gå med i dag.

88-årige Palle Sørensen bor i sin lejlighed i Valby, hvor han har boet, siden løsladelsen i 1998. (Foto: Jan Sommer) Tilbageblik Politimorderen Palle Sørensen: Mit liv er en katastrofe

Her kan du også se den interaktive grafik, hvor de 30 minutter gennemgås i detaljen. Skud for skud, mord for mord.

I Ekstra Bladets arkiv kan du også se alle artiklerne fra efteråret 1965, hvor de bestialske drab ryddede alle forsider.

Foto: Ekstra Bladet Tilbageblik Forlangte et glas mælk og tilstod fire mord