Flasker og sten mod politiet i Ferguson

Politi og demonstranter i ny konfrontation i den amerikanske by Ferguson

(Foto: AP)
(Foto: AP)

For anden nat i træk er der uro i Ferguson, Missouri, hvor 18-årige Michael Brown blev dræbt af politiet i en episode, der har sat fokus på hvide betjentes fremfærd over for sorte amerikanere.

Søndag kom det til uroligheder, da en gruppe demonstranter blokerede trafikken og smadrede vinduer. En 18-årig mand, Tyrone Harris, åbnede ild og blev skudt under en skudveksling med politiet.

Balladen fortsatte natten til tirsdag, hvor demonstranter kastede sten og flasker mod politiet, oplyser politiet på Twitter.

Politiet var på gaden i Ferguson på årsdagen for drabet på den sorte teenager Michal Brown. (Foto: AP)
Politiet var på gaden i Ferguson på årsdagen for drabet på den sorte teenager Michal Brown. (Foto: AP)
 

Michael Brown blev 9. august 2014 stoppet af politiet mistænkt for at have stjålet cigaretter. Han var ubevæbnet, men blev dræbt af seks skud affyret af en hvid betjent.

Det udløste voldsomme uroligheder i Ferguson, da en domstol efterfølgende afgjorde, at betjenten, Darren Wilson, ikke skulle retsforfølges.

En række andre amerikanske storbyer, herunder Baltimore, Cleveland og New York, har de seneste måneder oplevet tilsvarende sager, hvor sorte, ubevæbnede mænd er blevet dræbt af hvide betjent.

Senest fredag blev en sort og ubevæbnet 19-årig skudt og dræbt af en hvid politimand, efter at han skal have kørt en bil gennem indgangspartiet i en bilforretning i byen Arlington i Texas.

Anholdelsen af Eric Garner blev filmet af en af hans kammerater. 
(Foto: AP) 112 - 14. jul. 2015 - kl. 19:10 Eric Garners familie: I skal ikke sige tillykke

112 - 30. jul. 2015 - kl. 11:07 Voldsom optagelse: Hvid politimand dræber sort bilist efter mindre trafikforseelse