Flere års frygt endte i drab på rocker

DØDELIG GÆLDSINDDRIVELSE: Den 33-årige tiltalte for drabet på Hells Angels-rockeren Martin Helbo erkender at have skudt sit offer, men påstår det skete i nødværge

Uden for retten i Aalborg, hvor sagen om drabet på den 30-årige Hells Angels-rocker Martin Helbo rulles ud i dag. (Foto: René Schütze)

10 måneder efter at den 30-årige Hells Angels-rocker Martin Helbo blev skudt og dræbt på klos hold i køkken-alrummet i et parcelhus i Hobro rulles sagen nu ud i al sin gru i Retten i Aalborg.

Det sker, når den 33-årige Rasmus Christiansen tiltales for i sit eget hjem at have skudt og dræbt Martin Helbo og for at have forsøgt at dræbe den 39-årige TS. Sidstnævnte, TS, blev ramt i hovedet, men overlevede skuddet fra det haglgevær, som tilhørte Rasmus Christiansens kæreste. Martin Helbo døde af sine kvæstelser, inden en ambulance nåede frem i minutterne efter det, der ifølge den tiltalte var kulminationen på flere års frygt og trusler fra folk i og omkring rockermiljøet.

- Det er på alle måder en trist sag, hvor man kan undre sig over, at det skulle gå så galt, siger den tiltaltes forsvarer, advokat Mette Grith Stage, til Ekstra Bladet.

Hun henviser bl.a. til, at Rasmus Christiansen og hans kæreste, Diana Engelsman, i dagene inden drabet forgæves forsøgte at få beskyttelse fra politiet.

Troede Helbo kom alene
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger bundede Rasmus Christiansens frygt for sine plageånder i to begivenheder. Den første ligger 10 år tilbage i tiden, da Rasmus Christiansen og den 39-årige, som blev skudt i hovedet for 10 måneder siden, svindlede sig til i alt cirka 70.000 kroner fra et dankort. TS mente ikke, at han har fået sin andel af de stjålne penge fra dengang. Han bad derfor Martin Helbo om at hjælpe ham med én gang for alle at inddrive ’gælden’ på 35.000 kroner fra Rasmus Christiansen.

Den anden begivenhed skete for nu tre et halvt år siden - 20. november 2011 klokken halv fire om morgenen - da to AK 81´ere brød ind i Rasmus Christiansen og kærestens lejlighed i Hobro. Her blev Rasmus Christiansen slået med et baseball-bat fra den ene side og stukket med en kniv fra den anden side af sin og kærestens dobbeltseng, som han stod og hoppede på, mens han forsvarede sig med en pude. Motivet til overfaldet er stadig ukendt, men de to gerningsmænd blev idømt henholdsvis halvandet år og to års fængsel for overfaldet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger troede tiltalte, at Martin Helbo ville komme alene, da han mødte op i parcelhuset på en varm pinsemandag i fjor. Så da han så, at TS også var med, følte han sig ekstra presset.

Dræbt iført shorts og sandaler
Nordjyllands Politi har tidligere bekræftet, at de blev kontaktet af Rasmus Christiansen og hans kæreste i dagene før pinse i fjor. Rasmus Christiansen var dog ikke tilfreds med politiets tilbud om at iføre sig en diktafon samtidig med, at en patruljevogn ville være i nærheden og dermed hurtigere kunne nå frem, hvis det blev nødvendigt.

- Min klient erkender, at han hentede sin kærestes haglgevær, da Helbo og TS sad i køkken-alrummet. Han erkender også at have skudt dem, men det skete i nødværge, fordi han følte sig truet og i fare, siger forsvarer Mette Grith Stage.

Det kom efterfølgende frem, at Martin Helbo var iført shorts og sandaler, og at han kort inden sin død havde friet til sin kæreste. De havde planlagt at gifte sig 19. juni i år.

Tiltalte Rasmus Christiansen, der er uddannet fisker, nægter, at han skyldte penge til TS. De involverede har ifølge Ekstra Bladets oplysninger kendt hinanden siden drengeårene. Rasmus Christiansen har dog aldrig været medlem af Hells Angels.

Der er afsat fem dage til retssagen. Dommen ventes afsagt torsdag 16. april.

Ekstra Bladet følger sagen i Retten i Aalborg

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere