Flere livsfarlige stenkast fra samme bro

Broen ved Skallebølle har dannet ramme om en lang række ulykker

I januar blev en 30 kilo tung flise kastet fra broen ved Skallebølle. Se indslaget om den episode her. (Video: Ritzau)

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Natten til søndag gik det helt galt under broen Langesøvej, der krydser motorvejen mellem afkørsel Blommenslyst og afkørsel Vissenbjerg på Fyn.

En udenlandsk familie i bil blev omkring klokken 04 ramt af en stor betonklods, da de var på vej mod Jylland. Det har kostet et familiemedlem livet.

Se også: Familie ramt af betonklods kastet fra bro: En dræbt

Politiets teori er, at nogen på broen har kastet den store betonklods, som i høj fart er styrtet mod motorvejen og braget ned i bilen.

I bilen sad far, mor og et barn, fortalte vagtchef Lars Thede tidligere søndag morgen til Ekstra Bladet.

Mens barnet er sluppet med skrammer, er den ene forældre nu afgået ved døden, mens den anden ifølge Fyns Politi fortsat er alvorligt tilskadekommet.

Ikke første gang
Det er langt fra første gang, at motorvejsbroen har dannet ramme om livsfarlig episoder.

I januar i år kastede nogen en 30 kilo tung flise ned fra broen og ramte en bil.

Det fik den og fire andre bilister til at forulykke på motorvejen.

- Kvinden i bilen er ramt og har hovedskader, men hun er ikke i livsfare, sagde vagtchefen hos Fyns Politi dengang til Ritzau.

Se også: Nu igen: Unge drenge kastede genstand ud fra motorvejsbro

De øvrige involverede i slap også nådigt fra ulykken.

Efter ulykken efterlyste politiet to mænd af 'sydlandsk udssende' mellem 15 og 20 år.

Artiklen fortsætter under kortet...

Foto: TV2 Fyn 112 - 3. feb. 2016 - kl. 12:39 Så smadret blev bil af nedkastet flise

Også i 29. september 2015 en lastbilchauffør tilkalde politiet, fordi hans vogn var blevet ramt af sten kastet ned fra broen ved Skallebølle.

Dengang fandt man ikke ud af, hvem der stod bag stenkastningen.

- Vi kørte derud, men fandt ikke nogle stenkastere. Vi vil gerne opfordre forældre til at tale med deres børn om, at det gør man ikke, sagde Carsten Møllegaard, kriminalassistent hos lokalpolitiet i Assens, dengang.  Foto: TV2 Fyn 112 - 3. feb. 2016 - kl. 15:53 Kastede betonflise mod familie-bil: Efterlyser to unge mænd

Her ses broen, hvor betonklodsen og flisen blev kastet fra. Ekstra Bladet har tidligere fortalt om en episode, hvor en 30 kilo tung flise blev kastet fra broen. (Ritzau Video)
Her ses broen, hvor betonklodsen og flisen blev kastet fra. Ekstra Bladet har tidligere fortalt om en episode, hvor en 30 kilo tung flise blev kastet fra broen. (Ritzau Video)

I den tyske hovedstad Berlin kostede livsfarlig leg med stenkast fra en bro i år 2000 flere liv. Fra gangbroen, som forbinder to boligområder i Darmstadts udkant, kastede en gruppe børn af amerikanske soldater store stenblokke ned på den firesporede vej, der minder om en motorvej, skrev Jyllands-Posten dengang.

Her kørte to biler i henholdsvis nordlig og sydlig retning, da stenene ramte og dræbte førerne: to kvinder - en på 20 år og en på 41 år.

Tre af de fire unge 14-18-årige tilstod i marts 2000 at stå bag stenkastningen.

Politiet beder offentligheden om hjælp i jagten på gerningsmanden eller gerningsmændene bag nattens tragedie. Ring 114, hvis du har oplysninger.

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Flere sager med stenkast på motorveje

-  Søndag morgen blev en udenlandsk familie ramt af betonklods, der blev kastet ud fra en bro ved den fynske motorvej. En omkom, en anden blev alvorlig skadet, mens et barn slap med skrammer.

- I januar i år blev en familie på fire ramt af en 30 kilo tung betonflise, der formentlig blev kastet fra samme bro ved Langesøvej. Moren fik en hovedskade, mens børnene og faren slap uden skrammer.

- I 2011 undgik to betjente alvorlige skader, da deres patruljevogn blev ramt af en cirka to kilo tung betonsten, som blev kastet ned fra en gangbro i Brabrand ved Aarhus. Forruden blev knust, og den ene betjent blev ramt i benet. Samme sted blev en patruljevogn få måneder tidligere ramt af en større knækflise.

- En sten smadrede i 2009 forruden på en bil, som kørte på motorvejen i det sydøstlige Odense. Den kvindelige fører slap uskadt.

- Seks måneder tidligere var der en lignende episode i Odense, hvor en 17-årig dreng på passagersædet fik beskadiget milten, da bilen blev ramt af en sten.

- Tunge betonstykker blev en nat i 2003 kastet mod trafikanter på Sydmotorvejen ved Lellinge vest for Køge.

- Den ene betonflise knuste forruden på en bil, hvor en passager fik snitsår. En anden bil blev ramt på taget af en betonflise på 7,2 kilo og fik store skader.

(Kilde: Ritzau)

1 af 2 Her ses broen, hvor betonklodsen blev kastet fra. Ekstra Bladet har tidligere fortalt om en episode, hvor en 30 kilo tung flise blev kastet fra broen. (Screendump: Ritzau Video)
2 af 2 Flere livsfarlige episoder er udsprunget af stenkast fra broen ved Skallebølle. Screendump: Ritzau video

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen