Flere om dræbende knivstik i Aarhus

To løse grupperinger af unge har i månedsvis ligget i konflikt, hvor flere har mistet livet

Det var om aftenen 18. december, at en 27-årig mand blev knivdræbt i det vestlige Århus.
Foto: Local Eyes
Det var om aftenen 18. december, at en 27-årig mand blev knivdræbt i det vestlige Århus. Foto: Local Eyes

Ved du noget, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

I godt fire måneder har en konflikt mellem to grupper af unge ligget i indædt konflikt.

Der har været flere sammenstød, og to er blevet dræbt.

Seneste kulmination var drabet på en 27-årig mand på Ryhavevej i Hasle i det vestlige Århus. Det skete om aftenen onsdag 18. januar, hvor manden blev passet op på gaden.

Se mere video på localeyes.dk

Tre er anholdt og sigtet i forbindelse med drabet, der virker kynisk og overlagt.

Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet var der angiveligt flere om drabet på den 27-årige. Det fortæller kilder med indsigt i miljøet.

En oplysning, politiet ikke vil kommentere.

- Jeg har ingen kommentarer. Det vil jeg hverken be- eller afkræfte, siger Lau Thygesen, efterforskningsleder, Østjyllands Politi.

Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet er der tale om to ustrukturerede grupperinger fra henholdsvis Rosenhøj og Rundhøj i det sydlige Århus, der ligger i konflikt.

Begyndte med stort slagsmål
Der er ikke tale om organiserede bander, men derimod løsere funderede grupperinger fra de to bebyggelser. Begge grupperinger har et stort antal unge med anden etnisk oprindelse i rækkerne.

Ifølge politiet tog konfliktbilledet sin begyndelse 1. september, hvor 30-40 unge kom i slagsmål i Rosenhøj. Politiet beslaglagde efter opgøret mængder af slagvåben, knojern og peberspray.

Tre dage senere skete flere knivoverfald i Holme og inde i centrum af Aarhus. 7. september blev der affyret tre skud på Holme Byvej.

Igen 27. september blev der affyret skud under en episode, som politiet også knytter til konflikten. Det skete på Rundhøjtorvet.

19. oktober blev en 30-årig mand stukket med kniv i hjerteregionen. Det skete foran en Faktabutik i Herredsvang i det vestlige Århus.

Han døde et par dage senere på sygehuset. En 22-årig sidder fængslet for drabet.

- Vi har haft en del i efteråret, og der har også været noget igen her i begyndelsen af det nye år. Vi havde en hændelse 10. januar, hvor et medlem af den ene af grupperingerne blev skudt ude i Rosenhøjbebyggelsen. Dog ikke livstruende. 16. januar skete der yderligere en hændelse. To blev overfaldet og stukket med kniv i Hasselager, har Lau Thygesen tidligere forklaret til Ekstra Bladet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere