Flere personer er ramt af skud

Nordsjællands Politi oplyser, at der lørdag aften har været skyderi i Rungsted

Flere personer er iklædt DNA-dragter efter skyderiet. Video: Kenneth Meyer.

Opdatering: Nordsjællands politi er kommet med yderligere oplysninger om skyderiet i Rungsted lørdag aften. Læs den opdaterede dækning af sagen her:

Foto: Kenneth Meyer 112 Én person dræbt og fire såret i skyderi  

Der har lørdag aften været skyderi i Rungsted. Det bekræfter vagtchefen hos Nordsjællands Politi, der nu oplyser på Twitter, at flere er ramt af skud.

- Vi er massivt til stede på Rungsted Strandvej på grund af skyderi. Flere er ramt, oplyser politiet.

Ekstra Bladet har modtaget en række tip fra folk, der også forklarer, at politiet i øjeblikket er massivt til stede ved området omkring Rungsted Strandvej.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

'En salve af skud'
Et af vidnerne til episoden er 46-årige forfatter og debattør Jakob Olrik:

- Jeg kommer kørende i en taxa, og vi bliver holdt ind. Der er et meget stort politiopbud og 3-4 ambulancer. Der render en 7-8 gangster-typer rundt og er meget ophidsede. Så gik jeg ind mellem to stisystemer og kunne se, at der var politi med skudsikre veste, automatvåben og hunde, der gennemsøgte området. Det virkede som om, de ledte efter nogen, siger han og tilføjer:

- Skudepisoden foregik umiddelbart udenfor Sofienberg Slot på Rungsted Strandvej, der er lukket helt af nu. Man kunne høre en hel salve af skud blive affyret.

Billedet viser, at mindst tre personer er blevet anholdt og iført DNA-dragter, der skal beskytte tekniske spor, som kunne befinde sig i tøjet. Foto: Kenneth Meyer
Billedet viser, at mindst tre personer er blevet anholdt og iført DNA-dragter, der skal beskytte tekniske spor, som kunne befinde sig i tøjet. Foto: Kenneth Meyer
 

Helikopter cirkulerer nær gerningssted
Jakob Olrik forklarer desuden, at der er kommet en helikopter i luften i området omkring gerningsstedet, og at den ser ud til at lede efter nogen eller noget.

- En helikopter cirkulerer rundt over gerningsstedet i en omkreds af måske 300-400 meter. Den flyver relativt lavt, og det ser ud som om, den nærmest flyver i større og større cirkler hver gang. Det er helt tydeligt, at den leder efter et eller andet, siger han.

- Det er sgu lidt ubehageligt
Et andet vidne, som Ekstra Bladet har talt med, forklarer, at der også har været et jetfly i luften, der er fløjet 'meget, meget lavt.'

- Jeg bor på en vej lige ved stationen og herfra kan jeg se, at beredskabsstyrelsen også er ankommet i deres orange køretøjer med udrykning. Da det startede, kom der så mange politibiler, at jeg aldrig har set noget lignende. Jeg skulle op og hente min søn fra sådan en gamer-weekend, men måtte vende om, fordi politiet havde spærret vejen. Der holdt vel en 20 redningskøretøjer, og der var fuldkommen kaos, siger han.

Vidnet, der ikke vil have sit navn frem af frygt for sin sikkerhed, tilføjer, at betjente med automatvåben har bevæget sig rundt tæt på hans bopæl, hvor de tilsyneladende ledte efter en eller flere personer med relation til skyderiet.

- De har rendt rundt ved nabobygningen til, hvor jeg bor, og det er altså halvanden kilometer fra gerningsstedet. De går mellem bygningerne og kigger. Det er sgu lidt ubehageligt, at få det så tæt på, siger borgeren i Rungsted, hvis navn er redaktionen bekendt.

Mindst tre mænd er blevet iklædt DNA-dragter. Foto: Kenneth Meyer
Mindst tre mænd er blevet iklædt DNA-dragter. Foto: Kenneth Meyer

Tre mænd i DNA-dragter
Ekstra Bladets mand på stedet oplyser, at i hvert fald tre mænd er blevet iklædt DNA-dragter, der har til opgave at sikre, at politiets teknikere kan skaffe sig beviser fra deres påklædning.

- Der er kørt en del ambulancer herfra. Og i hvert fald to mænd havde DNA-dragter på, og politiet har samlet en masse beviser fra stedet. Der er i hvert fald 20 betjente og teknikere på stedet, siger han.

Kan være banderelateret
Nordsjællands politi skriver på Twitter, at det endnu er for tidligt at sige noget om motiv, men at det ikke kan udelukkes, at hændelsen kan være banderelateret.

Mindst tre mænd er blevet iklædt DNA-dragter. Foto: Kenneth Meyer
Mindst tre mænd er blevet iklædt DNA-dragter. Foto: Kenneth Meyer

Nordsjællands politi skriver på Twitter, at de sårede er kørt til behandling med politieskorte. 

Nordsjællands politi bringer endnu en opdatering på Twitter, hvor de skriver, at politiet på nuværende tidspunkt ikke kan oplyse om tilstanden på de sårede.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Nordsjællands politi orienterer pressen på politigården i Helsingør klokken 21.45.  Politiet bekræfter samtidig, at man fortsat leder efter en eller flere personer, der står bag skyderiet.

Politiet mistænker, at der er personer med relationer til bandemiljøet, der står bag skyderiet. Video: Kenneth Meyer.