Fly-personale hos Germanwings rystede

Nogle har meldt sig syge mens andre har tilbudt at hjælpe

Et still image fra videoen fra det franske indenrigsministerium viser det forulykkede Germanwings fly. (AP Photo via French Interior Ministry)
Et still image fra videoen fra det franske indenrigsministerium viser det forulykkede Germanwings fly. (AP Photo via French Interior Ministry)

- Nogle af vores besætningsmedlemmer er ikke klar til at gå på arbejde i dag på grund af sorg. Det har firmaet fuld forståelse for, fordi medarbejderne i nogle tilfælde har mistet gode venner blandt besætningen, som var involveret i flyulykken.

Sådan siger Germanwings i en opdatering onsdag eftermiddag.

Firmaet siger i en pressemeddelelse, at andre virksomheder i branchen har udvist stor solidaritet og at de ansatte har udvist stort engagement.

- Selv om de ikke var på vagtplanen, så har andre besætningsmedlemmer meldt sig frivilligt til at arbejde for at støtte os, står der i meddelelsen.

Særafgange til familierne
Germanwings siger, at man i øjeblikket mest fokuserer på at yde den bedst mulige støtte til de efterladte. Blandt andet yder man psykologhjælp på folks modersmål.

Se også: 150 skæbner: De var om bord på flyet

Germanwings tilbyder også to særafgange til de efterladte. Det ene fly er fra Düsseldorf til Marseille. Det andet er fra Barcelona til Marseille.

Undersøgelse i fuld gang
Teknikere fra både Germanwings og moderselskabet Lufthansa hjælper i øjeblikket den franske havarikommission med at undersøge ulykkesstedet.

Den første sorte boks er fundet, men man leder stadig efter nummer to.

Ekstra Bladet er til stede i den lille sydfranske by Seyne-Les-Alpes. (Video: Jakob S. Jørgensen)

Ekstra Bladet talte onsdag med beboeren Pierre Polizzi. (Foto: Jakob Jørgensen / reporter: Nanna C. Pedersen)

(Video:Ritzau) 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere