Fly ramt af lyn: Måtte sikkerhedslande i København

Et Norwegian fly på vej mod Barcelona måtte tidligere i dag sikkerhedslande i København kort efter afgang

CRAAASH!

Et ordentligt brag lød tidligere i dag på en Norwegian flyver på vej fra København til Barcelona kort efter, det var lettet fra Københavns Lufthavn.

Ferie - 24. aug. 2015 - kl. 06:47 Lige før afgang: Her slår lynet ned i fly

Flyet blev ramt af et af de lyn der hertil formiddag buldrede over København og skabte kortvarig panik i kabinen, hvor flyets passagerer i et split sekund blev blindede af det voldsomme lys der kom, da lynet ramte flyets højre side.

Ekstra Bladets motorredaktør, Anders Berner, var ombord på flyet og fortæller, at det gav et ordentligt ryk, da lynet ramte.

- Kort efter vi var lettet fra Københavns Lufthavn hører vi et ordentligt brag fra flyets højre side. Hurtigt kigger jeg efter lyden som jeg i første omgang antager kommer fra en stor fugl der har ramt os, men da lysglimtet samtidig rammer os går det op for mig, det er et lyn, siger han.

Hurtigt efter lynnedslaget oplyste flyets kaptajn over radioen til passagererne, at flyet var blevet ramt af lynet og forsikrede om, at alt var i orden.

- Folk blev tydeligvis forskrækkede, men bevarede fatningen nogenlunde. Dem, der sov eller blundede vågnede med et forskrækket sæt. Herefter gik der 5 sekunder før kaptajnens stemme lød i højttaleranlægget.

- Flyet begyndte langsomt at tage farten af og efter nogle minutter fortæller kaptajnen så, at flyet ville vende om mod København og foretage en sikkerhedslanding fortæller Anders Berner, der roser personalet.

Lufthavn: Rutinemæssig sikkerhedslanding
I kommunikations afdelingen i Københavns Lufthavn bekræfter man forløbet, men forsikre at flyets passagerer aldrig var i fare.

- Efter flyet var blevet ramt cirklede det i en periode over Møn for at forbrænde noget brændstof, så det igen sikkert kunne lande i lufthavnen, siger kommunikationsmedarbejder Morten Bro om sikkerhedslandingen, som han kalder 'rutinemæssig'.

Alligevel fulgte man fra kontroltårnet flyet tæt til det var sikkert landet på jorden igen.

Samtidig rekvirerede man brand og redningsmandskab til landing, hvis noget mod forventning skulle være gået galt.

- Der har på intet tidspunkt været et tidspunkt hvor man ikke har haft situationen under kontrol, forsikrer Morten Bro.

Det er langt fra første gang, at et fly bliver ramt af lynet. 18. august fangede en amerikaner denne video, hvor lynet slår ned.