Flygtet mor anholdt i Spanien: Syv-årig datter er forsvundet

39-årig mor på vej til fængsel i Danmark. Men hvor er den bortførte datter?

En 39-årig mor, der var internationalt efterlyst for at have kidnappet sin syv-årige datter fra faderen i Gilleleje, er blevet anholdt i Spanien. Men spansk politi har endnu ikke fundet den syv-årige pige.

Betjente fra Nordsjællands politi er rejst til Spanien for at få den 39-årige kvinde udleveret. Hun bliver fløjet til København fredag, og derfor har retten i Helsingør berammet et grundlovsforhør klokken 17 i morgen, hvor moderen skal fremstilles med krav om varetægtsfængsling.

Anklager Margit Wegge bekræfter, at den 39-årige blev anholdt i Spanien den 7. september, men at spansk politi ikke har fundet den bortførte syv-årige pige.

- Så må vi se, om vi kan få en forklaring fra moderen om, hvor datteren befinder sig, siger Margit Wegge.

Retten i Helsingør varetægtsfængslede den 39-årige mor 'in absentia' den 30. juli med henblik på, at hun kunne blive internationalt efterlyst.

Se også: Mor efterlyst: Syv-årig datter bortført

Pigens forældre har tidligere boet sammen i Spanien, men faderen er flyttet til Danmark, og han har midlertidigt fået forældremyndigheden.

Den 39-årige mor havde haft samvær med datteren, da bortførelsen skete.

Da den 39-årige skulle aflevere datteren til faderen var bilen, som hans veninde kørte, pludseligt blevet punkteret med en spids genstand.

I forvirringen lykkedes det den 39-årige at gå rundt om et hjørne med datteren, hvor en spansk indregistreret bil ventede på dem. Faderen løb efter, men mor og datter var hurtigt væk.

Politiets formodning om, at den 39-årige var flygtet til Spanien viste sig at holde stik. Nordsjællands politi vil nu forsøge at få de spanske kolleger til at finde den syv-årige pige.