Flygtninge har forladt motorvej - politi åbner for trafik

De vandrende flygtninge på motorvej E45 har taget afkørslen ved Rødekro, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi

Motorvejen E45 i Sønderjylland er igen åben for trafik i begge retninger, efter at en gruppe på 300 flygtninge har valgt at tage afkørslen ved Rødekro.

Det fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi på twitter.

Gruppen ledsages fortsat af politiet, oplyses det videre.

Tidligere på aftenen blev de journalister og fotografer, der fulgte flygtningene på motorvejen af politiet bedt om at forføje sig. Det valgte langt de fleste at gøre. Men en enkelt fotograf fra Politiken undlod ifølge politiet at følge politiets anvisninger. Han blev anholdt.

Der er fortsat et par hundrede flygtninge på perron-afsnittet i Padborg, hvor der også tidligere på aftenen var ballade. En gruppe autonome tyskere og danskere ville have politiet til at stoppe bevogtningen af de mange flygtninge, så de kunne forlade stationen. De kastede blandt andet flasker efter politiet.

En enkelt af demonstranterne blev anholdt.

Og i Rødby opholder cirka 200 flygtninge sig i to tog, der holdes tilbage på stationen. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser til Ekstra Bladet, at flygtningene får lov til at overnatte i togene, hvis de bliver ved med at nægte at samarbejde med politiet.