Flygtningekrisen: Østrigere hamstrer våben

Våbenhandlere melder udsolgt i haglgeværer - særligt kvinder køber våben

Den massive tilstrømning af flygtninge og migranter får nu østrigerne til at bevæbne sig yderligere.

Det skriver det østrigske medie oe24

Østrigerne alle dage været et af de mest bevæbnede nationer i Europa. Men den civile anskaffelse af våben har nu fået yderligere et nyk op ad, hvor der i løbet af i år er indkøbt 70.000 flere våben end  i samme tidsrum sidste år.

I denne asyllejer i Sumte, Tyskland, flytter snart 1000 flygtninge ind. Flugt - 16. okt. 2015 - kl. 10:49 Tyskland i chok: By med 100 indbyggere får 1000 flygtninge

I følge mediet skyldes det frygt i forbindelse med flygtningekrisen, hvor Østrig er et af de centrale transitlande på vej mod hovedsageligt Tyskland, der står som mål for langt hovedparten af de tilrejsende.

Se også: Hemmelig østrigsk rapport om flygtningestrøm: Indre sikkerhed kan være i fare

Rundt om i de Østrigske hjem er der fordelt godt 900.000 skydevåben. Og det i land med godt 8,5 millioner indbyggere.

- For tiden er der stort set udsolgt i alle former for haglgeværer, siger Thomas Ortner, lokal talsmand for våbenhandlere i Oberösterreich.

Haglgeværer kan købes uden våbentilladelse.

Flygtninge forsøger at få et nummer til registreringskøen ved Turmstrasse. Der bliver kun uddelt et begrænset antal numre om dagen (Foto: Rasmus Flindt) Flugt - 14. okt. 2015 - kl. 21:48 Ekstra Bladet i Berlin: Flygtninge kræver penge

Oe24 fortæller, hvordan kurser for 'kørekort' til pistoler normalt finder sted med fem ugers mellemrum, men på grund af den stigende interesse, sker der nu ugentligt.

I modsætning til tidligere er det særligt kvinder, der bevæbner sig, siger Stefan Mair, der er våbenhandler i Tirol.