Flykaos i europæisk gigant-lufthavn: 'Efterforsker sag'

Amsterdams lufthavn Schiphol har onsdag eftermiddag haft aflyst alle afgange på grund af problemer hos air traffic control

Opdateret kl. 16.40: De IT-problemer, der tidligere indstillede al lufttrafik til og fra Schiphol lufthavn er nu løst, og trafikken er genoptaget. Dog er der stadig store forsinkelser, og disse vil fortsatte ud på aftenen, oplyser lufthavnen på sin hjemmeside.

Amsterdams Schiphol Airport har onsdag haft aflyst samtlige afgange og ankomster, mens lufthavnens air traffic control 'efterforsker en sag'.

Det skriver lufthavnen selv på sin Twitterkonto. Og det skriver flere hollandske og internationale medier. Herunder britiske Independent.

På lufthavnens Twitterkonto står følgende meddelelse:

'Air traffic control efterforsker denne sag. Vi holder jer orienteret. Tjek status for ankomst eller afgang på vores website eller på vores app eller tjek hos dit flyselskab'.

Hollandske ANP fortæller, at der er problemer med systemerne hos air traffic control. Problemerne skulle være opstået kort efter klokken 13 dansk tid.

Problemerne, der er tekniske, gjorde, at piloter og ansatte i kontroltårnet i lufthavnen ikke kunne kommunikere.

Lufthavnen meddelte nogen tid senere, at afgangene fra lufthavnen 'langsomt' er begyndt at ske igen. Et begrænset antal ankomster er blevet helt aflyst. Der er massive forsinkelser på samtlige afgange, fremgår det af lufthavnens egen hjemmeside.

Ifølge hjemmesiden Flightradar24, der overvåger flytrafikken globalt, blev mindst ti fly dirigeret væk fra Schiphol. Et reservesystem blev startet, og lufthavnen åbnede igen for både ankomster og afgange.

Flere fly - inklusive et fly med kurs mod København - er aflyst. Flyet til København var planlagt til afgang 14.55. Flyet skulle lande i København 16.15.

Et fly fra København til Amsterdam, der skulle lande 14.15, er også aflyst, men det står ikke umiddelbart klart, om det har forbindelse til nedbruddet i Amsterdam.

Schiphol-lufthavnen er den tredjestørste lufthavn i Europa, når det gælder antallet af passagerer. Lufthavnen er også base for det store hollandske flyselskab KLM.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere