Fodboldfan angriber betjent efter derby på Vestegnen

Politimand valgte at trække sin stav, da fodboldfan gik løs på ham efter kamp mellem FC København og Brøndby

Følelserne sad tilsyneladende stadig helt uden på tøjet af en fodboldfan i minutterne efter søndagens superligakamp mellem Brøndby og FC København.

- Vi har en episode, hvor en politimand bliver udsat for vold. Det medfører, at betjenten trækker sin stav mod den voldelige fan, oplyser Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

Det generelle indtryk efter kampen er dog temmelig fredeligt.

- Ud over episoden med betjenten, der ikke kom noget alvorligt til, er der nogle mindre bataljer mellem fans. Det er småting, og vi har kun tre lettere tilskadekomne, lyder det fra politiet.

I alt valgte de udsendte betjente at anholde tre personer. To er sigtet for gadeuorden og en for vold. Ingen af dem har umiddelbart udsigt til en tur i grundlovsforhør.

Den mand, der gik løs på betjenten, er ikke anholdt, men politiet efterforsker sagen.

Således ser optakten til kampen ud til at have været langt mere alvorlig en det foreløbige efterspil. Natten til søndag tørnede mellem 50 og 100 fodboldfans sammen i et 'voldsomt slagsmål', hvor der blev brugt køller og andre slagvåben.

Det hele skete ved et klubhus for Brøndby-fans på Hesselager i Brøndby omkring klokken 02.00.

- I første omgang har vi ikke nok folk til, at vi kan gribe ind, så vi får sendt rigtig mange biler derned, men da de kommer frem, flygter grupperingerne, sagde vagtchef Brian Toftemann natten til søndag til Ritzau.

Ifølge politiet var cirka lige mange FCK- og Brøndby-fans involveret i masseslagsmålet.