Fodboldspiller løsladt efter tumult med MC-betjent

25-årig erkender, at han kom i tumult med politimand på Nørrebro i København, men benægter, at han slog betjenten

Se video fra området her (Video: Kenneth Meyer)

Dommervagten, København

En politiassistent og hans motorcykel blev væltet omkuld, og betjenten fik en bule i ansigtet fra et knytnæveslag under tumult på Vibevej ved moskéen, mens han og en kollega stod ved en parkeret BMW, som SKAT krævede beslaglagt.

En 25-årig mand, der arbejder som sikkerhedsvagt og halv-professionel fodboldspiller, blev søndag sigtet i Københavns dommervagt for at have slået politimanden.

Men den 25-årige blev løsladt af dommeren, som ikke mente, at mistanken mod ham var stærk nok.

Episoden på Vibevej skete lørdag cirka kl. 17.55 få timer efter, at der i samme område blev affyret tre skud under et muslimsk sørgeoptog, hvor den 29-årige pistolmand fik tæsk, efter at han angiveligt følte sig truet til at skyde.

Trak sin stav
Den 25-årige, der har tidligere domme for vold og røveri, erkendte, at han havde været i 'tumult' med betjenten, der havde trukket sin stav og 'truet' ham til at gå væk og ikke at blande sig i politiets arbejde.

Men den 25-årige sagde, at det var et uheld, at de to væltede omkuld på vejen, og han afviste, at han havde slået betjenten.

Hverken betjenten selv eller hans kollega har med sikkerhed kunnet udpege den 25-årige som voldsmanden, men har givet en beskrivelse af gerningsmanden, som kan passe på signalementet af den 25-årige.

Kollegaen til den forslåede betjent har forklaret, at der var tre mand omkring betjenten, som skubbede ham til jorden, og han så en eller flere af personerne udføre 'slagbevægelser'.

I dommervagten forklarede den 25-årige, at han kom ud fra moskéen på Vibevej, og så at politiet stod ved hans lillebrors bil. Betjentene diskuterede med hans lillebror og betjentene 'hoppede på' ham, sagde den 25-årige.

Så den 25-årige 'ville høre, hvad der skete', og han mente, at han snakkede 'stille og roligt' med betjentene.

Alligevel trak politimanden sin stav, og bad ham om ikke at blande sig.

- Der kom flere ud fra moskéen, og der var vel en 10 stykker. Jeg sagde, 'slå mig bare, hvis du vil'. Så tog betjenten fat rundt om halsen på mig. Han havde sit højre ben bag mit højre ben, og jeg ville undvige ham og så faldt vi omkuld, sagde den 25-årige.

Bule ved øjet
Ifølge betjentens forklaring tog han fat i mandens krave og holdt ham væk fra sig, mens han trak sin stav, fordi han følte sig truet.

Nogen greb fat i hans højre arm bagfra, så han ikke kunne slå med staven, og han blev væltet omkuld og landede med gerningsmanden oven på sig.

Så mærkede han et slag i venstre side af ansigtet. På skadestuen blev konstateret en bule på to centimeter ved venstre øje.

Ifølge betjentens kollega gik tre personer frem imod ham og skubbede ham til jorden. Han så en eller flere personer foretage 'slagbevægelser', den ene person passede på signalementet af den 25-årige.

Han fik i 2012 en fællesstraf på otte måneders fængsel for flere voldsepsioder og i 2009 var han idømt seks måneders fængsel for røveri. Men nu har han fuldtidsjob som sikkerhedsvagt og fodboldspiller på top-niveau.

Hans forsvarer Knud Vedelsby sagde, at politiets sigtelse var utrolig spinkel, fordi der var flere mand over betjenten og der var ingen begrundet mistanke om, at det lige var den 25-årige, der slog.

- Jeg er ked af det, der er sket, sagde den 25-årige, hvorefter han frit kunne forlade dommervagten efter løsladelsen.

1 af 3 Politiet anholdt den 25-årige kort efter episoden, men han blev løsladt i dag. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 3 SKAT ville have denne BMW beslaglagt. Bilen tilhører den 25-åriges lillebror. (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 3 Betjentens motorcykel væltede også under tumulten på Vibevej. (Foto: Kenneth Meyer)