Før hammeroverfald: Røvede svagelig ældre

-Hvordan kan du gøre det?, råbte kvinden efter 17-årig tiltalt

I Retten på Frederiksberg sidder fem unge mænd i dag anklaget for et brutalt overfald på en mand og hans bror i 8 juni i år.

Se også: Overfaldt mand med hammer: Han startede selv

To af de unge mænd på anklagebænken er desuden tiltalt for et gaderøveri mod en ældre kvinde, som de to begik kun tre dage før hammer-overfaldet.

Her fik den ældre kvinde stjålet sin taske, da hun var på vej i Fakta i Brønshøj om eftermiddagen 5. juli. Ifølge politiets teori blev røveriet begået af de to tiltalte på 17 og 18 år.

- Jeg gik ikke så godt den dag, men på vejen kom der to fyre forbi mig. Den ene var højere end den anden, og de var begge mørklødet, forklarede kvinden i retten til anklager Jacob Glenstrup og uddybede efterfølgende, at hun kun lagde mærke til de to 'fyre', fordi den ene sagde goddag.

Grinede af mig
Den ældre kvinde, der i retten skulle have hjælp til at sætte sig ved vidneskranken, fortalte yderligere, at hun ikke nåede ind i Fakta, før den ene af de to mænd var tilbage.

Se også: 18-årig meldte sig selv: Fængslet for drabsforsøg

- Pludselig tager han min taske op af rollatoren, og der råber jeg: Hvordan kan du gøre det?

- Men det grinede han bare af, lød konklusionen fra den ældre kvinde, der lavmælt afgav forklaring med hænderne foldet i skøddet.

De to tiltalte i røveriet overværede forklaringen uden at fortrække en mine. På tilskuerpladserne synes sagens alvor ikke helt forstået, da flere af de tilhørende sad og talte og grinte til hinanden under kvindens forklaring.

Ifølge anklageskriftet truede begge de tiltalte efter røveriet en midaldrende mand, der forsøgte at stoppe dem.

- Jeg så ikke nogen kniv, men på den måde den ene placerede sig helt tæt op ad mig på, var jeg overbevist om, at de truede mig med et eller andet, fortalte manden til retten, da han tidligere på dagen afgav forklaring i sagen.

De to tiltalte er sammen med tre venner anklaget for et brutalt overfald, hvor de benyttede en hammer, en skruetrækker, en kniv og knytnæveslag.

Offeret i sagen forventes at afgive forklaring senere i dag.

Ekstra Bladet følger sagen..