Før tragedien i Münster: Dræberbilist rundsendte manifest

48-årig mand giver alle andre skylden for et trist og dårligt liv

Ekstra Bladet var til stede i Münster kort efter, tragedien fandt sted.

Det er alle andres skyld.

Før sin udåd rundsendte den 48-årige dræberbilist, Jens Alexander R. fra Münster et næsten hundrede sider langt manifest om sit liv.

Flere medier er i besiddelse af manifestet - blandt andet Bild - hvor den 48-årige fortæller om sit dårlige liv, der ifølge hans opfattelse skyldes andre menneskers fejl.

Naboer, venner, forretningspartnere, læger. Hans egne forældre. Listen er ganske omfattende.

Det 92 sider lange brev rundsendte den 48-årige ni dage, før han satte sig bag rattet i den grå VW kassebil, og med fuldt overlæg styrede den mod en gruppe glade gæster, der nød foråret på en lille plads i byen Münster.

Brevet blev sendt mere eller mindre tilfældigt. Blandt andet en 81-årig pensionist i nabolaget.

Her beskylder gerningsmanden også sine forældre for at have opdraget ham forkert og holdt ham isoleret.

Se også: Tragedien i Münster: Ministre besøgte stedet for dødskørsel
Det ældre ægtepar så dødsdramaet fra deres vindue. Foto: Per Rasmussen 112 - 8. apr. 2018 - kl. 10:36 Ældre ægtepar havde frit udsyn: Så dødsdrama fra stuevinduet

Derfor blev han - lyder det - impotent. Og et normalt forhold til kvinder har han aldrig haft.

Rygoperation efter styrt
Senere følte han angst for, at man skulle tage ham for at være homoseksuel. Derfor begyndte han at drikke.

For et par år siden blev han opereret i ryggen, og det skulle ifølge hans opfattelse være endt med en fejloperation, så han fik ondt i ryggen.

Det skete efter et styrt i en opgang. Ulykken beskylder han en nabo for at stå bag.

En familie var blandt de mange, der søndag besøgte gerningsstedet, hvor den 48-årige dagen forinden havde dræbt to og såret tyve. Foto: Per Rasmussen
En familie var blandt de mange, der søndag besøgte gerningsstedet, hvor den 48-årige dagen forinden havde dræbt to og såret tyve. Foto: Per Rasmussen

Men teknisk set gik det slet ikke så skidt for den 48-årige. En række tyske medier har snakket med venner og bekendte til dødsbilisten.

Han studerede design og efterfølgende levede han af forskellige design-licenser, han havde udkastet, skriver blandt andet Die Welt.

Det beskrives, at han havde psykiske problemer, og at han derfor flere gange de senere år var i kontakt med psykiatrien. Der er beskrevet flere selvmordsforsøg.

Voksede op på landet
Den 48-årige er født og opvokset ude på landet nogle hundrede kilometer fra Münster. I 1990'erne flyttede han til Münster, hvor han besøgte en designskole.

Dagen derpå i Münster. Foto: Per Rasmussen 112 - 8. apr. 2018 - kl. 08:48 Tragedien i Münster: - De døde er ligeglade med om det er terror

Efterfølgende ernærede han sig som industridesigner og lavede udkast til lamper, stole og skabe. Disse udkast levede han efterfølgende af.

Fem gange i sit liv har den 48-årige været i kontakt med politiet. Tre gange har han været tiltalt af byens anklagemyndighed og to gange andre steder.

Her har det blandt andet drejet sig om trusler mod forældrene og en gang, hvor han skal have fjernet genstande fra en ulykke. Dertil et par anklager om svindel.

Alle sager er blevet frafaldet på grund af mangel på beviser.

I første omgang lød det, at han skulle have haft kontakt til højreekstreme miljøer. Men det var tilsyneladende ikke sandt. Myndighederne har ikke kunnet knyttet ham til det omtalte miljø, og i sit skriv har han beklaget sig over, at han blev beskyldt for at være højreradikal og udlændingefjendtlig.

Se Ekstra Bladets billedreportage fra gerningsstedet:
Krimi Brugte varebil som våben: Gerningsstedet dagen efter