Først Bandidos - Nu Satudarah: Holland vil forbyde rockerklub

Hollandske myndigheder kræver ligeledes forbud mod Hells Angels

En hollandsk domstol afsiger dom på mandag i sagen, hvor Satudarah kræves gjort ulovlig.
Foto: Kenneth Meyer
En hollandsk domstol afsiger dom på mandag i sagen, hvor Satudarah kræves gjort ulovlig. Foto: Kenneth Meyer

I december i fjor blev rockerklubben Bandidos gjort ulovlig i Holland, og nu er endnu en retssag i gang, hvor rockerklubben Satudarah ligeledes forsøges gjort ulovlig.

Det skriver det hollandske retsvæsen på deres hjemmeside.

Retssagen er anlagt som et civilretsligt søgsmål, og den kører ved en domstol i Haag. Her er det planen, at der afsiges dom i sagen mandag 18. juni.

Satudarah blev grundlagt i Holland, hvor den har en række afdelinger. Siden fik den også afdelinger i andre lande, og i 2013 fik den sin første danske afdeling i Bagsværd nord for København.

Omfattende kriminalitet
Klubben omtaler sig selv som multi-etnisk og er grundlagt af folk med rødder i den tidligere hollandske koloni, Mollukkerne.

Dens medlemmer har gennem årene været repræsenteret i retssager om våben, vold narko og hash, hvilket også er hovedargumentet i forsøget på at forbyde klubben.

Som den foreløbigt eneste rockerklub er Satudarah allerede forbudt på forbundsniveau i Tyskland efter, at en præsident for en lokal afdeling valgte at lægge kortene på bordet overfor politiet og fortælle indgående om klubbens struktur og medlemmernes involvering i kriminalitet.

Bandidos gjort forbudt
Retssagen, hvor Bandidos blev gjort ulovlig i Holland, var ligeledes en civilretslig sag. Den blev kørt ved retten i Utrecht.

Se også: Holland forbyder Bandidos

Bandidos-forbuddet, der allerede gælder, er anket til højere retsinstans, men har ikke været behandlet her endnu.

De hollandske myndigheder planlægger også at forbyde Hells Angels, skriver den statslige anklagemyndighed på deres hjemmeside.

Omtalte pressemeddelelse er dateret 30. maj, og her lyder det, at man har har anmodet civilretten i Midden-Holland om ved lov at opløse HA.

Også her er baggrunden for at kræve HA ulovliggjort, at klubbens medlemmer er involveret i en bred vifte af kriminalitet, lyder det i pressemeddelelsen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere