Forældre sagsøger våbenproducent efter massakre

Pårørende mener, at producenten af AR-15-riflen er medskyldig i skoleskyderi i Florida, USA

Fred Guttenberg med et foto af sin datter, Jaime. Foto: AP
Fred Guttenberg med et foto af sin datter, Jaime. Foto: AP

Forældrene til to elever, der mistede livet i skoleskyderiet i Parkland, Florida, har lagt sag an mod virksomheden, der har produceret skydevåbnet, der blev brugt til massakren, oplyser NBC News.

I sagsanlægget hævder forældrene til Jaime Guttenberg og Max Schacter, at American Outdoor Brands, der producerer AR-15-riflen, er medskyldig i skyderiet på Stoneman Douglas High School, der kostede 17 mennesker livet.

Sagsanlægget omfatter også våbenbutikken Sunrise Tactical Supply, der solgte riflen til gerningsmanden, Nikolas Cruz, der har tilstået massakren.

- Guttenberg-familien og Schachter-familien ønsker at holde de sagsøgte juridisk ansvarlige for deres medvirken i den forudsigelige, dødbringende brug af den halvautomatiske riffel, som de har sendt på markedet, hedder det blandt andet.

AR-15-riflen er blevet brugt i en række af de mest blodige massakrer i USA i nyere tid, herunder Sandy Hook-massakren i 2012 og Las Vegas-skyderiet i 2017, hvor over 50 mennesker blev dræbt.

Jaime Guttenberg var elev på Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida. Foto: AP
Jaime Guttenberg var elev på Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida. Foto: AP
 

Det er første sagsanlæg i Florida siden Parkland-massakren, der retter sig mod våbenindustrien i sin helhed.

- Vi er nødt til at ændre historien, når det kommer til skydevåben, og vi er nødt til at holde producenterne ansvarlige, siger Fred Guttenberg på et pressemøde i Miami.

Pårørende til ofre for tidligere masseskyderier – herunder på Pulse-natklubben i Orlando og Sandy Hook-skolen i Newtown - har uden held forsøgt at lægge sag an mod våbenproducenten.