Forældrepar anmeldte søn: 13-årig stjal familiens bil

To unge sigtet for uberettiget kørsel i bilen

Et forældrepar var i et vanskeligt dilemma, da deres 13-årige søn natten til onsdag stjal deres bil. Kl. 08.58 valgte de at anmelde sønnen til politiet.

Ifølge politiet var det forældrene selv, der fik øje på den stjålne bil, der kom kørende af Greve Strandvej, fyldt med personer. Og mens de kontaktede politiet, kørte bilen videre og endte på Engmarksvej i Greve.

Her blev bilen efterladt, og fem personer stak af fra bilen i forskellige retninger. Da politiet ankom til Engmarksvej, havde den 13-årige drengs far og indehaver af bilen tilbageholdt en 17-årig mand fra Greve, som var vendt tilbage for at hente sin mobiltelefon, som han havde glemt i bilen.

Han blev anholdt og under den efterfølgende eftersøgning i området anholdt politiet med hjælp fra vidner en forpustet 15-årig dreng.

Ethvert forældrepars mareridt

Politiet har underrettet de sociale myndigheder omkring den 13-årige samt  forældrene til de to anholdte, som blev sigtet for uberettiget kørsel i bilen. De to drenge blev løsladt i løbet af eftermiddagen, og det skal nu klarlægges, hvem der var med i den stjålne bil.

Pressetalsmand ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, kalder det en ulykkelig sag.

- Det er jo ethvert forældrepars mareridt, hvis man ikke kan tackle sønnen, og han får forkerte venner. Så det her er bare kulminationen på det, siger pressetalsmand ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard til Ekstra Bladet.

- Mange forældre ville formentlig være tilbageholdende med at anmelde deres eget barn...

- Det er helt klart et dilemma for forældrene. Jeg kan da forestille mig, at de har været meget pressede og ikke har set anden udvej end at anmelde det. De ville formentlig gerne have deres bil tilbage, inden de (de unge, red.) kørte ud og lavede værre ulykker, siger Martin Bjerregaard.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere