Fordømmer Muhammed-tegninger

Saudiarabien fordømmer Muhammed-karikaturer, skriver Reuters

Kurt Westergaard om Muhammed-tegningerne 15 år efter. Video: Anita Graversen

Det arabiske kongerige fordømmer Muhammed-karikaturer og sammenkoblingen af islam og terror.

Det oplyser Saudiarabiens udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Debatten er blusset op, efter at en skolelærer i Frankrig er blevet dræbt efter at have brugt tegninger af profeten Muhammed i undervisning om ytringsfrihed.

Artiklen fortsætter under billedet ...


Lærer halshugget
Landet blev tidligere i oktober rystet af det voldsomme drab på skolelæreren, som blev halshugget ved sin skole i en Paris-forstad.

Drabet på den 47-årige lærer var religiøst motiveret. Han havde undervist i ytringsfrihed, og han havde vist muhammedtegninger til de elever, som ønskede det.

Efterfølgende har præsident Emmanuel Macron kritiseret islamister og forsvaret offentliggørelsen af satiretegninger af profeten Muhammed.

Frankrigs præsident talte ved en ceremoni for den dræbte lærer Samuel Paty onsdag aften. Præsidenten stod en kort stund i tavshed ved Patys kiste for at vise ham en sidste ære.

Det har også fået Pakistans premierminister, Imran Khan, til at beskylde Macron for et 'angreb mod islam'.

Mandag har han fulgt op ved at indkalde Frankrigs ambassadør til samtale.

Også i Toulouse var tusinder af franskmænd samlet på Place du Capitole, hvor flagene var på halv søndag, for at hylde den dræbte historielærer Samuel Paty. Foto: Georges Gobet/Ritzau Scanpix Krig & katastrofer Tusinder af franskmænd går på gaden efter drab på lærer

På skoleskemaet?
Herhjemme ønsker Pia Kjærsgaard, udlændingeordfører hos Dansk Folkeparti, at det bliver obligatorisk at vise tegningerne i dansk undervisning.

Men hun sender i første omgang en opfordring til skolerne.

- Det er så væsentligt alt det, vi kæmper for i Danmark og Vesten. Det er ikke bare en historiefortælling. Det er også vores ytringsfrihed, siger hun til Jyllands-Posten.

Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, har udtrykt varsomhed over for brugen af Muhammedtegningerne i undervisningen.

Det forholder Venstres undervisningsordfører, Ellen Trane Nørby, sig kritisk over for.

- Det er dybt bekymrende, at der er skoleledere og andre, der grundlæggende pålægger sig en selvindført censur i forhold til at undgå visse emner i undervisningen, siger hun til Jyllands-Posten.

Hun siger videre, at hun er uenig med skoleledernes formand i, at der er skoler, hvor man ikke bør vise tegningerne, fordi de vil provokere.

Ellen Trane Nørby vil nu tage sagen op politisk på Christiansborg.

Lederen Oplysning om Muhammed-tegningerne

Politifolk står sammen med indbyggere og andre, der vil vise den dræbte lærer deres respekt, udenfor den skole i Conflans-Sainte-Honorine, 30 kilometer nordvest for Paris, hvor læreren blev dræbt fredag. Foto: Bertrand Guay/Ritzau Scanpix Nyheder Fransk anklager: Drabsmand bad elever udpege lærer