Forelsket kvinde udsatte dommer for grov chikane

En 52-årig kvinde blev i dag dømt for at have stalket og chikaneret en dommer, som hun var ulykkeligt forelsket i

Kvinden mødte ofte personligt op i Østre Landsret for at få kontakt med dommeren - eller hun ringede på hans dør på privaten. Polfoto.
Kvinden mødte ofte personligt op i Østre Landsret for at få kontakt med dommeren - eller hun ringede på hans dør på privaten. Polfoto.

Ulykkelig forelskelse tog fornuften fra en 52-årig kvinde, der igennem flere år har udsat en dommer fra Østre Landsret for grov chikane.

Talrige kærlighedsbreve og emails er blevet sendt afsted til dommerens private adresse og til Østre Landsret, hvor hun gentagne gange også har opsøgt ham personligt. Hun har tilmed fulgt efter dommeren, som blev nødt til at spærre vejen for hende og tage en taxa for at slippe for yderligere forfølgning.

Kvinden blev i dag idømt en behandlingsdom ved Københavns Byret, hvor hun erkendte sig skyldig i tiltalen.

Se også: Kvinde stalker dommer: - Han skulle få øjnene op for mig

Overtådte polititilhold
Kvinden blev forelsket i dommeren for over ti år siden, da hun i en kort periode var ansat som kontorassistent ved Østre Landsret i København. Der har aldrig været et forhold imellem dem, men kvinden kunne ikke tåle at blive afvist, og derfor opsøgte hun ham dagligt.

Stalkingen blev efterhånden så massiv, at kvinden i 2012 fik et polititilhold om, at hun ikke længere måtte opsøge dommeren. Et tilhold, som hun har overtrådt mere end 300 gange.

I 2012 blev kvinden varetægtsfængslet, men det holdt hende ikke fra at kontakte dommeren. Hun sendte adskillige breve fra fængslet, som dog blev stoppet af politiet. I retten forklarede kvinden, at hun fortsatte med at sende breve og opsøge dommeren, fordi hun ville tilgives for at have chikaneret ham i første omgang.

- Der er tale om kærlighedsbreve, og der har aldrig været noget ondsindet i det, hun har skrevet til ham, fortæller anklager Annemarie Dybdal Christensen.

Se også: Kvinde forelsket i dommer: Forfølger ham

Psykiatrisk behandling
I 2012 blev den 52-årige kvinde varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling. Hun vurderes som værende psykisk syg, og derfor lyder straffen på en behandlingsdom.

- Hun blev selvfølgelig ked af, at det skulle ende sådan her, men hun accepterede dommen, fortæller anklager Annemarie Dybdal Christensen.

Dommeren selv var ikke indkaldt som vidne i sagen. Ifølge anklageren var det ikke nødvendigt, da kvinden erkendte sig skyldig.

-  Hun har jo et tilhold og derfor så vi helst, hvis sagen kunne bære det, at forurettede ikke skulle møde hende i retten, forklarer anklageren.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere