Forlovet så drabet fra tv-stations kontrolrum

Kæreste til dræbt kameramand var producer på morgenens udsendelse og så sin forlovede blive dræbt

Alison Parker og Adam Ward. Kolleger på tv-stationen WDBJ i Virginia blev skudt og dræbt under en direkte tv-udsendelse. (Video: AP)

NEW YORK (Ekstra Bladet): Helt almindelige morgenrutiner på tv-stationen WDBJ i Virginia i USA udviklede sig i morges på dramatisk og tragisk vis.

Midt under en live-udsendelse og et interview med en kvindelig kilde i morges lokal tid blev en ung journalist og kameramand skudt og dræbt.

Kæreste var producer på live-udsendelsen
Den 24-årige Alison Parker og den 27-årige Adam Ward blev dræbt på stedet - ikke kun for øjnene af tusindvis af seere, men også for øjnene af deres kære.

Både Parkers og Wards respektive forlovede arbejder også på tv-stationen i den lille by Roanoke. Alison Parkers forlovede som journalist og vært og Adam Wards forlovede som producer.

Adam Wards forlovede var selv direkte vidne til det der mest ligner en regulær henrettelse og sad i kontrolrummet som producer for morgenens udsendelse.

Det bekræftede chefen for tv-stationen Jeffrey A. Marks under et telefoninterview med CNN for kort tid siden.

Forlovet: Vi var lige flyttet sammen
Alison Parkers forlovede, tv-vært Chris Hurst, har samtidig her til morgen delt sin reaktion om drabet på sin twitterprofil.

- Det var ikke noget, vi delte offentligt, men Alison og jeg var lige flyttet sammen. Jeg er følelsesløs. Vi var sammen i ni måneder. Det var de bedste ni måneder i vores liv. Vi skulle giftes. Vi har lige fejret hendes 24 års fødselsdag. Hun var den mest strålende kvinde, jeg har kendt, og af en eller anden grund, elskede hun også mig, lyder nogle af de hjerteskærende linjer.

Alison Parker og Adam Ward var angiveligt et fast team på tv-stationen og nød efter sigende hinandens selskab, når de var på opgave. Også under morgenens opgave, som umiddelbart var et sjovt og rutineinterview om turisme i byen.

Gerningsmanden identificeret
På optagelserne ser man først interviewet foregå på en form for svalegang med udsigt over vandparken, da en bølge på omkring 8 skud lyder.

Adam Ward bliver ramt først, og kameraet falder til jorden, mens man kan høre Alison Parker skrige. Hun blev angiveligt dræbt, som hun forsøgte at flygte fra stedet.

Den kvindelige kilde, der blev interviewet, blev også ramt af skud og gennemgår i øjeblikket en operation.

Da kameraet faldt til jorden fangede det imidlertid gerningsmanden. Her kan man se, hvordan han står højst to meter fra tv-holdet med hævet pistol.

Politiet og FBI mener nu at have identificeret gerningsmanden, som netop nu forfølges i sin bil på motorvejen.


Her bekræfter guvernør Terry McAuliffe gerningsmandens identitet. (Video: AP)

1 af 5 Den formodede gerningsmand Vester Lee Flanagan
2 af 5 Alison Parker var netop fyldt 24 år. Adam Ward var 27 år. (Foto: AP)
3 af 5 Den formodede drabsmand - under den overlagte likvidering i den direkte tv-udsendelse.
4 af 5 Makkerparret var i gang med et live-interview under en tv-udsendelse om en vandpark i Virginia, da gerningsmanden gik amok. (Foto: AP)
5 af 5 Alison Parker og Adam Ward. Kolleger på tv-stationen WDBJ i Virginia blev skudt og dræbt under en direkte tv-udsendelse. (Foto: AP)