Forlystelse lukket efter uheld: Kvinde kørt på hospitalet

En kvinde er kommet lettere til skade på en svævebane i Ledreborg Slotspark tæt på Roskilde. Forlystelsen er nu lukket, mens den undersøges

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Hvad der skulle have været en hyggelig pinseaktivitet udviklede sig til en noget dramatisk oplevelse for de besøgende i Ledreborg Slotsparks svævebane.

En kvinde kom nemlig til skade, da hun brugte svævebanen søndag eftermiddag.

Ulykken falder sammen med, at slotsparken har livsstilsdage og entréen til parken derfor er billigere end normalt.

Ifølge Jesper Wiegandt, bestyrelsesformand i Til Tops, der står for driften af svævebanen, er der tale om et uheld.

- Hun er kommet igennem nogle smågrene og har fået dem i ansigtet og tabt orienteringen lidt og ikke holdt kursen eller brugt bremsen. Derfor rammer hun et af de træer, der står langs banen med ryggen, siger han til Ekstra Bladet.

Hvad der præcis har forårsaget ulykken, ved han dog ikke, men understreger, at det på ingen måde er kvindens egen skyld.

Politiet oplyser, at kvinden ikke er kommet alvorligt til skade.

- Hun er ikke kommet alvorligt til skade, men hun er på Holbæk Sygehus for at blive undersøgt, siger Henrik Olesen, vagtchef i Midt- og Vestsjællands Politi.

Banen er lukket
Både politiet og bestyrelsesformanden oplyser, at banen er lukket, indtil man finder ud af, hvad der har forårsaget ulykken.

- Jeg kan gætte på, at wiren i svævebanen kan have givet sig, fordi det har været varmt. Uanset hvad, handler det om centimeter og ikke noget, der skal sætte nogen som helst i fare, siger Jesper Wiegandt.

Teorien fra politiet er noget anderledes.

- Antagelsen lige nu er, at det simpelthen er grenene, der er vokset for langt, men vi aner i princippet ikke, hvad der er sket endnu siger Henrik Olesen.

Ansvar
- I udgangspunktet er det mig, der har ansvaret, fordi jeg driver svævebanen, siger Jesper Wiegandt og fortæller, at banen blev sikkerhedsgodkendt onsdag 16. maj, og at ulykken derfor frustrerer ham meget.

- I øjeblikket har vi lukket banerne og så sker der ikke andet, før vi har gået dem igennem med en tættekam for at finde ud af, hvad der har forårsaget ulykken.