Formodet terrorist anholdt i Danmark

Eftersøgt PKK-leder anholdt, da han rejste ind i Danmark fra Tyskland

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

En mistænkt terrorist fra kurdiske PKK, der er stemplet som terror-organisationen i Danmark og resten af EU, er anholdt ved indrejse fra Tyskland.

Den 58-årige mand er i dag blevet fremstillet i et grundlovsforhør og varetægtsfængslet i to uger til den 27. juli med henblik på udlevering til Tyrkiet.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi vil ikke udtale sig om sagen, men henviser til Rigsadvokaten, hvor kommunikationschef Mikkel Thastum bekræfter anholdelsen.

Den 58-årige blev anholdt i aftes ved indrejsen til Danmark - formentlig i Rødby - fordi der var en international arrestordre på ham fra Tyrkiet. Herfra har han været efterlyst i 192 lande med 'red notice', den højest prioriterede efterlysning, og var således på Tyrkiets liste over mest eftersøgte.

- Den 58-årige mistænkes af Tyrkiet som ledende medlem af PKK i Europa, oplyser Mikkel Thastum til Ekstra Bladet.

- Det bliver nu op til Rigsadvokaten at vurdere, om den 58-årige kan udleveres eller ej. Det vil også kunne indbringes for domstolene, siger Mikkel Thastum.

Ifølge det tyrkiske medie Daily Sabah var den anholdte chef for PKK´s operationer i Skandinavien. Mediet skriver, at PKK i juli 2015 genoptog sin væbnede kamp mod Tyrkiet og siden har været ansvarlig for 1200 drab på tyrkisk sikkerhedspersonale og civile.