Forsøgte at stoppe bilist under maraton: Det kunne være gået grueligt galt

Sammen med sin svigersøn forsøgte 71-årige Käthe Jensen at stoppe livsfarlig bilist under Copenhagen Marathon

50 løbere måtte springe for livet, da en bilist forsøgte at køre ind i dem på Falkoner Allé. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
50 løbere måtte springe for livet, da en bilist forsøgte at køre ind i dem på Falkoner Allé. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

71-årige Käthe Jensen og hendes familie var fra forreste række vidne til en mands farlige kørsel gennem løbebanen ved weekendens Copenhagen Marathon.

- Det gik hurtigt, for han var fuldstændig ligeglad. Pludselig kørte han bare ud på banen blandt folk, og forsøgte at køre igennem alle de løbende, fortæller Käthe Jensen, der sammen med sin svigersøn forsøgte at stoppe manden.

Ifølge politiet måtte op mod 50 løbere springe for livet, da manden kørte ud på banen ved Falkoner Allé søndag formiddag.

I dag blev en 29-årig mand varetægtsfængslet i Københavns dommervagt i 13 dage, sigtet for at have udsat løbernes liv og førlighed for nærliggende fare.

50 løbere måtte springe for livet, da en bilist forsøgte at køre ind i dem på Falkoner Allé. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix 112 29-årig sigtet: Forsøgte at køre løbere ned under Copenhagen Marathon

Under episoden forsøgte Käthe Jensen og hendes svigersøn blandt andet at stoppe manden ved at stille sig ind i hans kørebane.

- Jeg ved ikke, hvad vi tænkte, men det, han havde gang i, var så vanvittigt, at vi måtte prøve at stoppe det, siger Käthe Jensen til Ekstra Bladet.

- Det stoppede ham ikke, så vi måtte rykke os ud på siden af bilen, hvor min svigersøn forsøgte at række ind i kabinen for at stoppe ham, fortæller Käthe Jensen.

Under episoden nåede Käthe Jensens svigersøn at registrere bilens nummerpladen, som de lynhurtigt oplyste til politiet.

- Det kunne have gået grueligt galt. Jeg troede, han havde stjålet bilen, siden han kørte så åndssvagt, siger Käthe Jensen.

Den farlige episode skete kl. 11.36, da den 29-årige ifølge sigtelsen kom kørende fra Helgesvej og svingede ind mod en stor mængde mennesker på Falkoner Allé.

Den sigtede forklarede i dommervagten i dag, at han var kommet til et sted med marathonløb og at en løbs-official sagde, at han ikke måtte krydse vejen. Den sigtede svarede, at det var han nødt til, hvorefter han gassede op og kørte frem.

'Ingen sprang for livet'
- Der var løbere, men ikke nogen, der måtte springe for livet. Det var dumt af mig, men jeg kunne se, at løberne stoppede og så kørte jeg videre til Frederiksberg Centeret, sagde den 29-årige i dommervagten.

I dommervagten blev den 29-årige også sigtet for en episode i går i krydset Tagensvej og Rådmandsgade, hvor han truede en cyklist med en skruetrækker og sagde 'lad os tage den rundt om blokken som rigtige mænd'.

Den 29-årige, der er af anden etnisk herkomst, forklarede i retten, at han kørte med sin kone og sit barn, da en cyklist kom kørende med stor fart bagfra, da han skulle svinge til højre. Cyklisten var hidsig, kastede cyklen fra sig og sparkede til den 29-åriges bil, sagde han.

- Min søn begyndte at græde, og så blev jeg hidsig og tog en skruetrækker frem. Jeg trådte på hans cykel for at gengælde sparket på min bil, sagde den 29-årige, der afviste, at han holdt skruetrækkeren frem mod cyklisten.

Cyklisten giver en helt anden forklaring. Han kørte på cykelstien, da den 29-årige kørte op på cykelstien og ramte ham.

Cyklisten kørte op for at tale med føreren af bilen, da denne kom ud med en skruetrækker i hånden og sagde 'lad os tage det som rigtige mænd'. Herefter stak han skruetrækkeren i lommen og trampede på mandens cykel.