Forstærket indsats for at finde Niels

Dykkere fra Beredskabsstyrelsen vil i den kommende weekend intensivere den snart to måneder lange eftersøgning af erhvervsmanden Niels Joachim Nicholaisen

Den knap to måneder lange eftersøgning af den 73-årige, aarhusianske erhvervsmand, Niels Joachim Nicholaisen, intensiveres yderligere i den kommende weekend, når dykkere fra Beredskabsstyrelsen vil lede efter ham i Aarhus Bugt. (Privatfoto)
Den knap to måneder lange eftersøgning af den 73-årige, aarhusianske erhvervsmand, Niels Joachim Nicholaisen, intensiveres yderligere i den kommende weekend, når dykkere fra Beredskabsstyrelsen vil lede efter ham i Aarhus Bugt. (Privatfoto)

Sporene efter den 73-årige Niels Joachim Nicholaisen tog til i antal i påskedagene, og nu sætter dykkere fra Beredskabsstyrelsen ekstra turbo på eftersøgningen af den savnede, aarhusianske erhvervsmand, Niels Joachim Nicholaisen, som har været forsvundet siden 5. februar.

Et par briller, en shampoo-flaske, sportstøj, et magnet-armbånd til Seierfitness i Aarhus og en jakke, hvor de tre øverste knapper var lukkede. Alle disse ejendele tilhørende den livsglade og fysisk aktive Niels Joachim Nicholaisen blev fundet af erhvervs- og privatdykkere i påskedagene inden for en strækning fra Mærsk miljøhavn og i en skrå sydligt rettet linie ind mod stranden foran Hotel Marselis ikke langt fra den nærliggende lystbådehavn. Et par uger før påske havde dykkere desuden fundet Niels Joachim Nicholaisens iphone 6 på fire meters dybde ud for Marselisborg Lystbådehavn.

Se også: Nye spor i sagen om forsvunden erhvervsmand

Men selv om det i påskedagenes eftersøgning kunne konstateres, at de tre øverste knapper i Niels Joachim Nicolaisens jakke var lukkede, så står hans ene søn, 44-årige Jesper Nicholaisen, ikke tilbage med en frygt for, at hans far har været udsat for noget kriminelt, inden han angiveligt er faldet i vandet.

- Det med jakken har vi selvfølgelig studset over, men der er så mange mulige scenarier og teorier, og det vedbliver at være gætterier. Jeg tror stadig, at min far har fået et ildebefindende og er faldet i vandet, siger Jesper Nicholaisen til Ekstra Bladet.

Sagde han var utilpas

Mens strækningen fra Mærsk miljøhavn til Hotel Marselis nu er afsøgt, så vil dykkerne fra Beredskabsstyrelsen bevæge sig længere ud i Aarhus Bugten i håbet om at finde liget af den 73-årige aarhusianer.

- Hvis dykkerne fra Beredskabsstyrelsen ikke har held til at finde ham, kan vores egne dykkere efterfølgende indrette sig efter det og lede videre længere ude i vandet, siger Jesper Nicholaisen.

Niels Joachim Nicholaisen er ikke set, siden han forlod sit hjem ved Strandparken i Aarhus den 5. februar. (Privatfoto) 112 - 26. mar. 2016 - kl. 10:33 Savnet mands briller fundet i vandet

Østjyllands Politi har tidligere analyseret data fra Niels Joachim Nicholaisens mobiltelefon, som viser, at telefonen befandt sig på Aarhus Havn tidligt om morgenen lørdag 6. februar. Telefonen kunne knyttes til en mobilmast på Østhavnsvej.

Et af de sidste livstegn fra Niels Joachim Nicholaisen kom fredag 5. februar først på aftenen, da han talte i telefon med sin kone, som var på besøg i København hos deres datter og børnebørn. Ved den lejlighed gav han udtryk for at føle sig utilpas, uden at det dog skabte anledning til bekymring.

Sønnen Jesper Nicholaisen tror på baggrund af telefonsamtalen mellem forældrene fredag aften, at hans far er stået tidligt op lørdag morgen, fordi han ville gå en tur for at forsøge at ryste noget af sin utilpashed af sig.

Niels Joachim Nicholaisen er forsvundet og uden flere af sine mest personlige ejendele. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 10. feb. 2016 - kl. 17:27 Missing People: Dybt mystisk sag

- Far står normalt tidligt op omkring klokken seks, men her er han stået endnu tidligere op. Samtidig har han ikke som sædvanligt hentet avisen, spist morgenmad og tændt for fjernsynet, men bare pakket sin sportstaske, som han tog med sig, siger Jesper Nicholaisen, der føler sig overbevist om, at faren dernæst ville spadsere en tur, inden han ville træne i Seierfitness, når det åbner klokken syv.

Søn: Ikke så hårdt nu

Niels Joachim Nicholaisen lod sig i første omgang pensionere fra sit eget produktionsudstyrs-firma, Nicholaisen A/S, for cirka tre år siden, men han kedede sig hurtigt så meget, at han startede et nyt konsulentfirma. Han var generelt en mentalt og fysisk aktiv mand, der også nød samværet med sin store familie bestående af blandt andre tre voksne børn og syv børnebørn.

Den private hjælpeorganisation Missing People og folk fra familiens store netværk har ifølge Jesper Nicholaisen ydet et stort stykke arbejde i den to måneder lange eftersøgning.

– Vi er selvfølgelig meget berørte af situationen alle sammen. Uvisheden og det tomrum, den fører med sig, er forfærdelig, siger Niels Joachim Nicholaisens søn Jesper. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 10. feb. 2016 - kl. 17:27 Jespers far er pist væk: Uvisheden er forfærdelig

- Det har i mere end én forstand været hårdt at lede på land. Man aktiverer et stort netværk og med det steg håbet om at finde ham, og så fik man en hammer i hovedet, når det ikke lykkedes alligevel.

- Nu er det knap så hårdt, fordi det er ude af vores egne hænder, siger Jesper Nicholaisen med henvisning til, at eftersøgningen nu er i hænderne på frivillige og professionelle dykkere.

1 af 2 44-årige Jesper Nicholaisen håber, at den skærpede eftersøgning af hans far giver resultat i den kommende weekend. Jesper er den yngste af tre søskende i familien, der i en lang årrække boede i Aarhus-forstaden Brabrand. Hans ældre søskende er en bror på 47 og en søster på 45 år. (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 2 Den knap to måneder lange eftersøgning af den 73-årige, aarhusianske erhvervsmand, Niels Joachim Nicholaisen, intensiveres yderligere i den kommende weekend, når dykkere fra Beredskabsstyrelsen vil lede efter ham i Aarhus Bugt. (Privatfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere