Forsvarer: Anklagers udtalelser stødte mig

Den frifundne betjents forsvarer, advokat Mette Grith Stage, ekstra glad for dom efter frustrationer over anklagers kommentarer i retssagen

Forsvarer Mette Grith Stage udtrykker hård kritik over for sin modstander i Retten i Aarhus. Hun mener, at anklager Line Scharf på visse punkter udtalte sig både stødende og upassende i sin procedure. (Privatfoto)
Forsvarer Mette Grith Stage udtrykker hård kritik over for sin modstander i Retten i Aarhus. Hun mener, at anklager Line Scharf på visse punkter udtalte sig både stødende og upassende i sin procedure. (Privatfoto)

Selv om hun i sagens natur er vant til at skulle forholde sig med respekt og rationalitet over for en dom, så var det tydeligt, at forsvarer Mette Grith Stage havde en rigtig god oplevelse i Retten i Aarhus i dag med frifindelsen af hendes klient.

Ikke kun fordi afgørelsen således var en bekræftelse på, at Mette Grith Stage havde ret, da hun argumenterede for den skydende betjents uskyld i sin procedure i går, men også fordi den erfarne advokat var frustreret over anklager Line Scharfs fremgangsmåde i sin procedure torsdag.

Se også: Tuk-tuk-skud: Betjent frifundet

- Jeg var meget pikeret over at høre anklageren sige under sin procedure, at borgerne i Aarhus ikke længere kunne være trygge med min klient som betjent. Det er jo netop, hvad de kan, og det viser dommen også.

- Desuden fandt jeg det upassende, at anklageren rejste tvivl om vidneudsagnene fra min klients politikolleger. Jeg ville føle mig stødt, hvis jeg var én af dem. Anklagerens procedure var på visse punkter usædvanlig subjektiv, og det blev jeg faktisk også selv stødt over, og det påpegede jeg også over for hende i min fremlæggelse af sagen, siger Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Ingen sejrsrus

Den frifundne betjent ønsker fortsat ikke at udtale sig, men forsvareren siger på vegne af sin klient, at han er meget lettet uden dog at føle direkte sejrsrus.

- Han er selvfølgelig glad og lettet, men han understreger også, at han ville have gjort nøjagtig det samme, hvis han stod i en lignende situation igen, siger Mette Grith Stage.

Forsvareren hæfter sig især ved, at dommer Mette Søgaard Vammen lagde vægt på, at betjenten ikke med forsæt forsøgte at skade René Ekkelund Jørgensen i tuk-tuk´en.

112 - 20. mar. 2015 - kl. 13:33 Tuk-tuk-René: Vanvittig og forkastelig dom

- Som jeg sagde til Ekstra Bladet i går, så var den eneste hensynsløse i den her sag René Ekkelund Jørgensen. Betjenten passede kun sit arbejde, og det glæder mig også, at retten nævner, at betjenten havde pligt til at handle. Havde han ikke gjort det, kunne tuk-tuk´en være braget ind i uskyldige trafikanter, siger Mette Grith Stage.

Dommen er ifølge forsvareren desuden en understregning af, at man er nødt til at overlade det til politiet at skønne og overveje, hvad den rigtige reaktion er i farlige situationer som ved skudepisoden for knap halvandet år siden.

Det har ikke været muligt at få en telefonisk kommentar fra anklager Line Scharf. Hun var ikke til stede i retten ved domsafsigelsen i dag.

Rene Ekkelund Jørgensen udtaler sig her om fredagens dom (foto: Torben Rask)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere