Forsvarer i sag om afpresning: Ofret er utroværdigt

Fem mænd er anklaget for at kræve en halv million af en mand. Men man kan ikke stole på ofret, lyder det

Fem mænd er anklaget for at have afpresset og udøvet grov vold mod en ung mand. Men offeret, som er det eneste vidne, er utroværdig.

Sådan lyder det i forsvarer Dorte Dittmanns procedure onsdag i Retten i Glostrup. Hun procederer for, at hendes 24-årige klient skal frifindes i sagens hovedforhold.

De fem mænd, der er mellem 22 og 29 år, er tiltalt for grov vold, ulovlig tvang, frihedsberøvelse, trusler på livet, afpresning og røveri mod den unge mand. De nægter sig alle skyldige.

- Tiltalen i denne her sag hviler kun på én persons udtalelser.

- Det er sjældent, at en sag bygger på en enkelt persons forklaring. Men det er, hvad vi står med, siger Dorte Dittmann og kommer med en opfordring til retten:

- Jeg vil gerne bede retten om at forholde sig kritisk til X's (ofret, red.) udlægning.

Hun mener blandt andet, at "skadesjournalen ikke beskriver vold i det omfang", som ofret har forklaret.

Det var 21. maj sidste år, at mændene ifølge anklageskriftet bortførte og afpressede manden, der er i starten af 20'erne.

De tiltalte skal have slået manden i hovedet med en lægtehammer og krævet en halv million kroner af ham samt truet med at slå hans familie ihjel, hvis han ikke betalte.

Derudover skal de have forlangt at få offerets mors blomsterforretning som afdrag på gælden.

To timer blev ofret ifølge anklagerne holdt fanget.

Efter at han var blevet tvunget ind i en bil på en parkeringsplads i Lyngby, blev han kørt til en villavej i Bagsværd og til et skovområde ved Bagsværd Sø, hvor han ifølge anklagen er blevet slået og sparket samt truet med en kniv.

Hele hændelsen bunder angiveligt i en narkogæld, som ofret skal have haft til rockergruppen Satudarah.

De tre tiltalte mænd på 24, 25 og 29 år er medlemmer af rockergruppen, mens de to sidste på 22 og 26 år har relationer til gruppen.

Anklager Pernille Røper Søberg kræver, at mændene bliver straffet med mellem halvanden og tre års fængsel. Derudover kræver hun, at en af de tiltalte, som arbejder som vagt, frakendes retten til at være vagt og dørmand i mindst tre år.

Der forventes at falde dom senere onsdag.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere