Forsvarer kræver Lars Løkke som vidne i terror-sag

Ifølge forsvarer svarede Inger Støjberg på terror-trussel med humor og et glimt i øjet

Advokat Peter Hjørne er forsvarer for den terror-tiltalte og kræver, at Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg vidner under retssagen. Det vil statsadvokaten ikke have. (Foto: Lars Poulsen)
Advokat Peter Hjørne er forsvarer for den terror-tiltalte og kræver, at Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg vidner under retssagen. Det vil statsadvokaten ikke have. (Foto: Lars Poulsen)

Advokat Peter Hjørne, der er forsvarer for den 32-årige islamist, som er tiltalt for grove terror-trusler mod Danmark, forlanger nu, at statsminister Lars Løkke Rasmussen og udlændingeminister Inger Støjberg indkaldes som vidner under den kommende nævningesag.

Den 32-årige er blandt andet tiltalt for at have sendt nye terror-trusler til Lars Løkke og Inger Støjberg på email, mens han sad varetægtsfængslet på retspsykiatrisk afdeling i Glostrup.

Han fik smuglet et USB-modem ind, så han kunne gå på internettet med sin computer og sende truslerne til de to politikere.

Han skrev blandt andet: - Omar er kun begyndelsen. Gør jer klare til at blive slagtet i jeres gader, ved at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften.

Forsvarer: Inger Støjberg svarede
- Lars Løkke og Inger Støjberg er jo forurettede i sagen, så det er helt naturligt at indkalde dem som vidner, men det modsætter statsadvokaten sig og mener, at det er overflødig bevisførelse, siger Peter Hjørne til Ekstra Bladet.

- Inger Støjberg svarede endda på hans mail med humor og et glimt i øjet. Jeg synes ikke, det er en alvorlig sag, siger Peter Hjørne.

Spørgsmålet om, hvorvidt Lars Løkke og Inger Støjberg skal vidne under retssagen er nu indbragt for retten på Frederiksberg, der ventes at afsige kendelse om det, inden retssagen starter den 11. januar.

Mens Lars Løkke var 'Kongelig Undersøger' efter folketingsvalget i juni modtog han trusler om ny terror: - Omar er kun begyndelsen. (Foto: Francois Walschaerts) 112 - 7. jan. 2016 - kl. 05:41 Terror-tiltalt truer Lars Løkke: - Omar er kun begyndelsen

Advokaten kræver den 32-årige frifundet: - Han er en sindsforstyrret person, der er kommet med nogle dumme udtalelser i en periode, hvor han var dårligt medicineret, siger Peter Hjørne.

- Det var spredte tanker, der væltede ud af ham, mens han havde det rigtigt dårligt. Han er meget ked af det, han har gjort. Det var dumme bemærkninger, men jeg mener ikke, at han er farlig. Jeg synes, det er en tynd terror-sag, siger Peter Hjørne.

- Han vil blive i Danmark
Statsadvokaten kræver den 32-årige dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid, og når og hvis han engang erklæres for rask, skal han udvises af Danmark for bestandigt.

- Han vil blive i Danmark. Han føler sig hjemme her, og har sin mor og sin søster i Danmark. Han taler ikke andet end dansk, siger Peter Hjørne.

Den 32-årige salafist, der er i inderkredsen omkring den terror-dømte Said Mansour, blev dømt for terror-trusler i 2006. Han fik dengang en behandlingsdom og blev udvist i 10 år, men Højesteret omgjorde udvisningen.

Han stammer fra Rusland, men er statsløs og ingen ved i dag, hvilket land han kan udvises til. Han blev anholdt og varetægtsfængslet i januar sidste år og sidder stadig varetægtsfængslet.

Her er den trussel, som han, ifølge tiltalen, sendte til Lars Løkke Rasmussen:

- Nå så du er den nye statsminister. Vid at det i så med Omar kun er begyndelsen på de mange terrorangreb dette land kommer til at være vidne til in sha Allah. Overalt på kloden er der folk som harjalousi for deres Profet fred være med ham og får jeg muligheden en dag selv, gør jeg det gerne. Gør jer klare til at blive slagtet i jeres gader, ved at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften..

Og sådan lød truslen til Inger Støjberg:

- Nå so, så vandt i valget hva? Vid at det med Omar er kun begyndelsen af gentagne terrorangreb mod dette lorteland..Vi vil ramme jer gang på gang in sha Allah, overalt på kloden er der folk som brænder for deres Profet fred være med ham og får jeg muligheden selv, gør jeg det gerne, gør jer klar til at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften..

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere