Forsvarer: Madsen vil ikke kæmpe mere

Ubådsbyggeren anker kun straffens længde

At ubådsbyggeren Peter Madsen har valgt ikke at anke selve drabsdommen fra byretten er ikke ensbetydende med, at den 47-årige livstidsdømte erkender at have dræbt den svenske journalist Kim Wall.

Det siger hans forsvarsadvokat Betina Hald Engmark til DR.

- Nej, det gør det bestemt ikke. Det betyder, at han anerkender, at byretten nu har fundet ham skyldig, og det må han så leve med, fordi han har valgt, at han ikke vil kæmpe mere. Han har ikke energien til det, siger forsvareren.

Tidligere i dag meddelte anklagemyndigheden ved Statsadvokaten i København, at Peter Madsen alene har anket straffens længde til landsretten, men ikke selve skyldsspørgsmålet.

Peter Madsen nægtede sig skyldig og forklarede, at Kim Wall døde som følge af en ulykke med udstødningsgasser om bord på ubåden Nautilus. Den forklaring forkastede en enig domsmandsret i byretten.

Peter Madsen blev i Københavns Byret den 25.april dømt for drab, seksuel mishandling og partering af Kim Wall om bord på ubåden Nautilus i august sidste år. Han fik den straf, fængsel på livstid, som anklageren havde bedt om. Det er alene den straf, Østre Landsret skal tage stilling til i sagen.

Hans advokat siger, at Peter Madsen under sin varetægtsfængsling har været underkastet nogle strenge regler om blandt andet besøgs- og brevkontrol. Og når sagens beviser ikke skal fremlægges igen, vil besøgs- og brevkontrol kunne falde bort.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår anken bliver behandlet af Østre Landsret.

 Forsvarer Betina Hald Engmark ved Københavns Byret i forbindelse med sagen mod Peter Madsen. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Forsvarer Betina Hald Engmark ved Københavns Byret i forbindelse med sagen mod Peter Madsen. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix