Forsvarer om to voldtægter: Det var frivillig sex, men kvinderne fortrød

Advokat antyder, at to voldtægts-anmeldelser med 10 års mellemrum er falske og kræver 42-årig frifundet. Anklageren siger, tiltaltes forklaring er konstrueret, fordi han ikke kan løbe fra sit dna

En 33-årig kvinde blev ifølge tiltalen voldtaget, da hun løb i Hornbæk Plantage. Tiltalte hævder, kvinden 'havde en fantasi'. Foto: Kenneth Meyer
En 33-årig kvinde blev ifølge tiltalen voldtaget, da hun løb i Hornbæk Plantage. Tiltalte hævder, kvinden 'havde en fantasi'. Foto: Kenneth Meyer

Retten i Helsingør, Ekstra Bladet: Retssagen om to voldtægter i Nordsjælland med 10 års mellemrum fortsatte i dag ved retten i Helsingør, men da anklager Bente Schnack og forsvarer Peter Ølholm var færdige med deres procedurer efter kun en time, udsatte retten overraskende sagen til 13. december, hvor nævningetinget vil afsige kendelse om den 42-årige tiltaltes skyld.

Alle regnede ellers med, at nævningesagen ville blive færdig i dag, men de tre dommere og seks nævninger skal åbenbart bruge rigtig god tid til voteringen.

Den 42-årige erkender, at han har været seksuelt sammen med de to kvinder på 17 og 33 år, men hævder, at det skete frivilligt. Modsat har kvinderne forklaret, at de blev grebet bagfra, holdt for munden, truet med vold og slæbt ind i et buskads, hvor de blev voldtaget.

Under varetægtsfængslingen har den 42-årige ikke villet sige noget til politiet. Først da retssagen blev indledt den 30. november, kom han med forklaringen om, at han havde mødt de to kvinder, som frivilligt havde haft sex med ham.

Anklager Bente Schnack sagde i dag i sin procedure, at forklaringen er konstrueret, fordi den tiltalte ellers ikke har en jordisk chance for at forklare, at hans dna er fundet på begge ofre med en sandsynlighed på en til en million.

Se også: Politiets supervåben slog til: Tiltalt for to sexoverfald - med ti års mellemrum

Forsvarer Peter Ølholm kræver den 42-årige frifundet og antyder, at kvinderne har indgivet falske voldtægts-anmeldelser, fordi de er blevet 'fanget' i en historie og presset til at anmelde det til politiet af forældre og kærester.

Kvindernes forklaringer er afgivet bag lukkede døre i retten, men ifølge anklager Bente Schnacks procedure har ofrene klart beskrevet, at der var tale om overfalds-voldtægter.

Første gang hun gik alene hjem
Den 17-årige, der blev overfaldet 27. april 2008 klokken 02.30 om natten, da hun for første gang skulle gå alene hjem fra en fest, blev ikke udsat for samleje, men tvunget til et 'blowjob' og andre former for seksuelle forhold. Gerningsmanden røvede, ifølge tiltalen, også hendes dankort, sygesikringsbevis og 100 kr. fra hendes pung.

Den 42-årige tiltalte hævder, at han mødte pigen på en sti på Søsumvej i Søsum, hvor de faldt i snak og så besluttede at have sex. De gik ind i et buskads, hvor pigen - ifølge den 42-årige - gav ham 'det bedste blowjob, jeg har fået i lang tid'.

Pigen har forklaret, at voldtægtsmanden greb hende bagfra, tvang hende ind i et krat og truede med, at der ville ske 'noget ubehageligt', hvis hun ikke gjorde som han sagde, og tog tøjet af hende. Efter voldtægten gik hun hjem og vækkede forældrene.

- Tiltalte har en oplagt interesse i ikke at fortælle sandheden. Hans eneste mulighed for at forklare, at hans dna er fundet på ofrene, er at forklare, at det var frivilligt, og at kvinderne tog initiativet, sagde senioranklager Bente Schnack.

Se også: Tiltalt nægter to overfaldsvoldtægter: 'Hun siger, hun har en fantasi'

Den 42-årige har forklaret om den næste voldtægt, der skete 17. maj i år i Hornbæk Plantage, hvor en 33-årig kvinde var ude at løbe, at kvinden kom hen til ham og sagde, at hun havde 'en fantasi' og spurgte, om han ville med ind i skoven.

'Hun tog initiativet'
- Hun viser vej. Og det er hende, der tager initiativet til, hvad der skal ske. Hun tager selv sine bukser og trusser af, forklarede den 42-årige i retten.

- Den forklaring er aldeles utroværdig, sagde anklager Bente Schnack.

Forsvarer Peter Ølholm hævder, at kvinden blot udlevede en fantasi og frivilligt havde samleje med den 42-årige. Men hun fortrød, da hun talte med sin kæreste, og anmeldte sagen. Forsvareren lagde vægt på, at kvinden gik hjem i bad, børstede tænder og skiftede tøj, før hun anmeldte voldtægten.

Senior-anklager Bente Schnack sagde, at 'det var en irrationel handling, men at voldtægtsofre ikke altid reagerer rationelt'. Den spinkle kvinde har forklaret, at hun opgav at kæmpe mod manden, som ikke var tilfreds med det 'blowjob', han tvang hende til. 'Så må du have den op i dig,' sagde han.

Den 42-årige hævder, at han kun fik oralsex og kom hurtigt - til kvindens irritation. Det forklarer, ifølge forsvarer Peter Ølholm, at hun ikke havde tiltaltes sæd i underlivet, men kun på bukser og trusser.

Kræver mere end fire års fængsel
Tiltalte arbejdede med at grave rør ned i Hornbæk Plantage. Han stod og røg en smøg, da kvinden kom hen til ham, hævder han. Den 33-årige har forklaret, at voldtægtsmanden havde beskidte hænder. Hun havde en hudafskrabning på halsen og skrammer på knæene, da hun blev undersøgt på Retsmedicinsk Institut.

Da den 17-årige fra Søsum blev lægeundersøgt i 2008 havde hun en svag underhudsblødning på fire gange fire centimeter og jord på knæene. Hun viste politiet gerningsstedet i et krat ved siden af den sti, hun gik på.

I retten kom det frem, at der blev fundet en stump emballage fra et kondom. Den tiltalte hævder, han brugte et kondom, men det kan den 17-årige ikke huske. Hun var bange for manden, forklarede hun ifølge anklager Bente Schnack, da hun blev afhørt i retten.

I retten i dag fik den 42-årige det sidste ord. Men han ønskede ikke at sige noget og forlod straks retten ifølge med to civile politifolk.

Når skyldspørgsmålet er afgjort den 13. december, skal retten - hvis den 42-årige kendes skyldig - bagefter udmåle en straf. Anklagemyndigheden går efter mere end fire års fængsel.

En omfattende efterforskning i jagten på Emilie Mengs morder har ikke båret frugt. Nu tager politiet nyt våben i brug. Privatfoto Krimi Her er politiets nye supervåben: Skal bruges på Emilie-drabet

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere