Fortvivlet mor til sværd-mandens offer: - Du er en engel, du er en helt

Familien til et af sværd-mandens ofre besøgte gerningsstedet

Familien til den myrdede Lavin Eskander, 20, besøgte skolen i dag, og tændte lys for de døde. (Foto: Björn Larsson Rosvall/TT News Agency via AP)
Familien til den myrdede Lavin Eskander, 20, besøgte skolen i dag, og tændte lys for de døde. (Foto: Björn Larsson Rosvall/TT News Agency via AP)

- Lavin, du er en engel, du er en helt!

Sådan råbte en fortvivlet mor til den 20-årige Lavin Eskander ifølge Expressen, da hun og familien i dag besøgte gerningstedet på Kronans skole i Trollhättan, hvor sværd-manden Anton Lundin Pettersson, 21, gik amok.

Han dræbte Lavin Eskander og den 15-årige Ahmed Hassan med sit lange, skarpe sværd og sårede en 17-årig elev og en 41-årig matematiklærer alvorligt, før Anton Lundin Pettersson blev skudt af politiet.

Sværdmanden havde nazistiske sympatier og motivet til skole-massakren var racistisk, mener politiet.

Lavin Eskander stillede sig mellem sværdmanden og sine elever for at redde børnene og forsøgte at overmande ham. Det kostede hjælpelæreren livet.

Råbte sin sorg ud
Lørdag formiddag besøgte Lavin Eskanders nærmeste familie Kronans skole, hvor der er oprettet en mindeplads for ofrene.

Lavin Eskandar, 20, forsøgte at overmande drabsmanden for at beskytte eleverne. Det kostede ham livet. (Foto: Facebook) 112 - 23. okt. 2015 - kl. 05:10 Dræbt i sværd-angreb: Lavin ofrede sig for eleverne

Den sørgende mor holdt et fotografi af sin døde søn højt over hovedet og råbte sin sorg ud, mens hendes mand og andre familiemedlemmer forsøgte at trøste hende, skriver Expresseen.

21-årige Anton Lundin Pettersson, der ifølge svenske medier torsdag gik amok på en skole med et sværd, efterlod et afskedsbrev inden han gik amok. (Privatfoto) 112 - 23. okt. 2015 - kl. 11:35 Politi: Skolemorderen efterlod afskedsbrev

Lavin Eskanders mor tændte et lys for sin søn og også et for den 15-årige Ahmed Hassan.

Trods familiens sorg føler de intet had mod Anton Lundin Pettersson, siger Lavin Eskanders storebror Leith:

- Lavin gav så megen kærlighed, så der findes ingen plads i vores hjerter til at føle had - hverken mod ham eller hans familie, siger Leith Eskander.

Elever, der overværede blodbadet, bekræftede bagefter, at Lavin Eskandar ofrede sit liv for at stoppe sværdmanden.

– Han er en helt, sagde flere elever om den dræbte hjælpelærer.

– Han forsøgte at beskytte børnene. Han var verdens fineste menneske, sagde hans storebror Leith Eskandar.

-Indvandringen er så massiv, at Sverige er blevet en tikkende bombe. Det, vi så i går, er kun begyndelsen, for blandt de mange, som indvandrer i disse måneder, findes ekstremister og nationalister, som er klar til at udtrykke sig med vold – og til tage kampen op mod de ganske få ekstreme nynazister, som findes her i Sverige. Indvandringen er blevet farlig. Det er ude af kontrol, siger Leljko. Foto: Christian Kloster. 112 - 23. okt. 2015 - kl. 10:07 Indvandrer i Trollhättan: Sverige er en tikkende bombe!

1 af 4 Lavin Eskandar, 20, forsøgte at overmande drabsmanden for at beskytte eleverne. Det kostede ham livet. (Foto: Facebook)
2 af 4 21-årige Anton Lundin Pettersson efterlod et afskedsbrev, inden han gik amok. (Privatfoto)
3 af 4 Den 21-årige var bevæbnet med et sværd og iklædt Darth Vader-maske, da han gik amok på skolen. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen og privat-foto)
4 af 4 Familien til den myrdede Lavin Eskander, 20, besøgte skolen i dag, og tændte lys for de døde. (Foto: Björn Larsson Rosvall/TT News Agency via AP)