Frankrig: Mindst 42 dræbt i voldsom trafikulykke

Mindst 42 mennesker har mistet livet i et sammenstød mellem en lastbil og en bus i Frankrig

Den franske præsident Francois Hollande er netop nu i Athen for at mødes med Grækenlands ministerpræsident Alexis Tsipras. For kort tid siden talte han til pressen om ulykken. se, hvad han sagde her. (AP)
Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

En voldsom ulykke i det sydvestlige Frankrig har kostet mindst 42 mennesker livet, skriver flere franske medier. Første meldinger lød på 39 omkomne, men siden er dødstallet altså steget.

Ambulancer og redningsfolk er massivt til stede. Se video fra en fransk tv-station her.

Ifølge Le Figaro er ulykken ved byen Libourne, der ligger i nærheden af Bordeaux. Ifølge brandvæsnet er det en bus og en lastbil, der er stødt frontalt sammen på en snæver vej.

Ifølge 20minutes brød de to køretøjer i brand i forbindelse med sammenstødet. 41 af de omkomne var passagerer på bussen, mens den sidste er chaufføren fra lasbilen.

Nogle af passagererne formåede at slippe ud af bussen, men omfanget af deres skader er usikkert. Ifølge det lokale medie Sud Ouest var der i alt 49 mennesker om bord på bussen. Af de otte overlevende er fem kommet til skade, mens tre slap uskadt. To af de sårede har alvorlige brandskader, mens to har skader i hovedet.

Alle passagererne på bussen var fra Frankrig, skriver Reuters.

Farligt sving
Ifølge Gérard Dupuy, der er viceborgmester i Puisseguin, skete ulykken i et farligt sving i byen, hvor der før er sket ulykker.

- Jeg har været der, og lastbilen kørte helt til venstre, og buschaufføren kunne ikke se den, siger han ifølge Le Figaro.

Det er endnu uklart, hvorfor lastbilen i givet fald befandt sig i modsatte side af vejen.

Lægen Philippe Flipot, der har talt med den stærkt chokerede buschauffør, fortæller til Le Figaro.

Ifølge chaufføren havde han ikke nogen chance for at undgå lastbilen. Den franske avis oplyser samtidig, at det formentlig var fordi at buschaufføren formåede at aktivere nødåbningen af bussens døre, at nogle passagerer slap ud i live.

Et vidne på stedet fortæller til Le Figaro, at der kun er to forkullede køretøjer tilbage på stedet.

Nedenstående billede, som er blevet sendt til franske BFMTV, viser resterne af de to køretøjer.

Passagererne i bussen er ifølge franske medier ældre mennesker, der var på udflugt. Lastbilen, som stødte sammen med bussen, transporterede angiveligt træ.

'Forfærdelig tragedie'
Den franske præsident, Francois Hollande, har været hurtigt ude for at kommentere ulykken.

- Den franske regering er fuldt ud mobiliseret ovenpå denne forfærdelige tragedie, siger han.

I alt 60 brandfolk blev sendt ud til ulykken, oplyser det lokale brandvæsen.

Ifølge Le Figaro er dødsulykken den værste i Frankrig siden 1982. Her døde 53 mennesker, deriblandt 44 børn, da to busser brød i brand.

Opdateres...