Fransk turistguide: Svært at få hjælp til flypassagerer

Det styrtede fly med 150 mennesker om bord ligger et sted med sne, så kun helikoptere og redningsfolk på ski kan nå frem

Se optagelser af redningsfolk ved nedstyrtningsstedet her

Ved du noget om sagen? Send en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Flyet 4U 9525 styrtede ned i bjerget Les Trois Eveches i de franske Alper, og ifølge den lokale turistguide, Christine Mesrouk, så ligger vraget et svært tilgængeligt sted.

- Der er sne, der hvor flyet ligger, så redningsfolk kan kun komme frem med helikopter eller på ski, siger Christine Mesrouk til Ekstra Bladet.

Flyet fra German Wings-fly dykkede så hurtigt ifølge turistguiden, at hun ikke nåede at se det, før ulykken var sket.

Om bord var 144 passagerer og seks besætningsmedlemmer, og alle frygtes omkommet, oplyser den franske præsident, François Hollande, til flere medier. Der er endnu ikke bekræftede omkomne, men præsidenten 'frygter', at alle er døde.

Lufthansas chef Carsten Spohr skriver på Twitter, at de endnu ikke ved, hvad der er sket med flyet. Hvis det frygtede bliver bekræftet, så er det en sort dag for Lufthansa. Vi håber at finde overlevende, skriver han.

Det kan dog blive svært, da der ligger en del sne nu, og der kommer mere i løbet af aftenen, oplyser turistguiden.

- Vi har fået at vide, at der kommer mere sne i aften, så det kan blive endnu mere vanskeligt at få hjælp frem, fortæller Christine Mesrouk.

DMI's vagtchef, Mogens Rønnebek, mener ikke, at vejret har spillet en afgørende rolle i forbindelse med flystyrtet. Satellitbilleder viser, at der kun var få skyer over Alperne, da flyet styrtede ned.

- Der lå lidt mange skyer ved Barcelona og den spansk-franske grænse, men der er næsten skyfrit op mod Alperne. Det ser ikke ud, som om at der har været noget voldsomt vejr, som kunne forårsage problemer for en flyvemaskine, siger han til Ekstra Bladet.

Han oplyser desuden, at vejret ikke har ændret sig, siden flyet styrtede ned.

Flyet var på vej fra Barcelona til Düsseldorf inden det styrtede ned ved Digne-Les-Bains, skriver Bild.

Efter flyet lettede steg det til 38.000 fod, før det begyndte en nedstigning med 3000-4000 fod per minut, hvilket er normalt, oplyser overvågningssiden Flightradar24.

Flyet 4U9525 styrtede ifølge flightradar24 ned omkring 46 minutter efter, at det lettede fra Barcelona. Signalet forsvandt på radaren, da flyet var omkring 2000 meter oppe klokken 09.41.

- Piloten sendte et nødsignal ud lige før, at det ramte ind i et 3000 meter højt bjerg i Alperne, skriver den franske korrespondent fra The Independent.

Oplysninger om nødsignalet og den sidst kendte højde på radaren stemmer overens med, at der er fundet vragrester i 2000 meters højde ifølge det franske indenrigsministerium.

Ved du noget om sagen? Send en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere