Frygter børnelokker i hvid varevogn: 'Ville hive min søn ind i bil'

En 10-årig dreng blev mandag aften forsøgt kidnappet af en mand i en hvidvarevogn. Samme varevogn er anmeldt i to andre tilfælde samme dag

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Børn og forældre i området omkring Viby Sjælland og Ejby er rystede efter der mandag er indgivet tre anmeldelser til politiet vedrørende en hvid varevogn, hvor føreren har opført sig meget mistænkeligt.

I det seneste tilfælde fra Viby Sjælland mandag aften forsøgte en mand at hive en 10-årig dreng ind i sin hvide varevogn, da han var på vej hjem fra tennis.

Det oplyser det skræmte mor til den 10-årige i et opslag på Facebook.

'Min søn på 10 er netop kommet hjem fra tennis og han fortæller, at han på Parkvej blev overfaldet af en mand, som kom kørende i en hvid varebil. Manden steg ud af bilen og forsøgte at hive min søn ind i bilen,' skriver moren, der overfor Ekstra Bladet fortæller, hun ikke ønsker at uddybe yderligere.

Sønnen fik flået sig løs og nåede at løbe hjem, hvor politiet blev alarmeret.

Tilfældet fra Viby Sjælland er langt fra enestående.

Alene mandag fik Midt- og Vestsjællands Politi tre anmeldelser om overfald eller forsøg på overfald på børn i 10 til 11 årsalderen.

- Vi har fået tre anmeldelser i dag. To fra Viby og én fra Ejby. I den anden sag fra Viby kommer en 10-årig kørende på cykel, hvor en varevogn kører op på siden af ham og gasser op. Det gør ham utryg, og han cykler væk fra stedet, siger Michael From til BT.

- I tilfældet fra Ejby er det en 11-årig, der kommer kørende forbi en hvid varevogn, der gør ham utryg. Drengen gemmer sig, og han føler, at varebilen kører meget langsomt forbi, som om han leder efter noget, lyder det fra vagtchefen.

Manden beskrives som: Mørkhudet mand, ca. 175 cm høj, almindelig af bygning, mørkt brunt glat hår, iført sort jakke, sorte bukser med lommer på siden, sorte læderhandsker og sorte sko. Han havde en hvid hockeymaske på.

Bilen beskrives som muligt en Renault Kangaroo eller ”transporter”, muligvis med udenlandske nummerplader og to sorte streger på siden af bilen.

De mange tilfælde har fået forældre og beboere i området til at frygte kommende overfald og kidnapningsforsøg.

På Facebook-gruppen 4130 Viby Sjælland diskutere man, hvorvidt der skal oprettes private vagtgrupper for at sikre områdets børn.

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere