Frygter person i vandet: Tom jolle fundet

En tom jolle med påhængsmotor motor er fundet på havet, oplyser Østjyllands Politi

Helikopter leder efter en person i vandet. Video: Local Eyes

Opdateret klokken 08.54: Jolle-eftersøgning indstillet: Ejeren fundet i god behold

Lørdag morgen er en tom jolle fundet i Aarhus Bugten.

Den sorte jolle, der cirka er 14 fod lang, blev fundet med en påhængsmotor drivende i bugten. Derfor frygter Østjyllands Politi, at en person er faldet overbord. Det oplyser de på Twitter.

Politiet samt en af Forsvarets helikoptere fra Aalborg og redningsskibet 'Nordfalken' deltager i eftersøgningen.

- Båden er fundet 200 meter fra land, så det forventes ikke, at den har været langt ude på havet.

- Dog er det sådan, at når man finder en båd, og der er risiko for, at nogen er faldet over bord, så skal man ikke altid lede i det område, hvor båden er fundet, siger den vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter.

Han forklarer, at man i forbindelse med eftersøgninger på havet bruger et program, der kan lede politiet og resten af søredningsholdet på rette vej.

Her indtastes oplysninger om blandt andet vind- og strømforhold, hvorefter programmet udregner, hvor i det pågældende farvand den eller de forsvundne personer befinder sig.

Til Ekstra Bladet fortæller vagtchef Bo Christensen, at man stadig ud på formiddagen søger efter en eller flere personer i vandet.

- Vi er stadig i gang. Vi får løbende meldinger, men vi mangler fortsat at finde frem til ejeren af jollen og få bekræftet, at vedkommende er i god behold.

Der er endnu ingen oplysninger om, at nogen er meldt savnet.