Frygtet klanleders bror anholdt i Danmark

Den frygtede leder af Abou-Chaker-klanens bror, Yasser Abou-Chaker, er blevet anholdt i Danmark og fremstillet i grundlovsforhør i al hemmelighed

Få sagen om Arafat Abou-Chaker (bagest), broderen Yasser og rapperen Bushido her. Video/producer: Bild/Kristian Hansen

Sagen om den berlinske klanleder Arafat Abou-Chakers angivelige kidnapningsplaner af rapperen Bushidos familie har taget en ny drejning. Og igen er Danmark involveret.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er bandelederens bror, Yasser Abou-Chaker, blevet anholdt og fremstillet i et grundlovsforhør i Danmark.

Det erfarer Ekstra Bladet.

Manden er efter sigende mistænkt for at være involveret i kidnapningsplanerne af den kendte tyske rappers familie.

Også tyske Bild skriver om anholdelsen i Danmark, og de beskriver, hvordan tysk politi har ledt efter Yasser Abou-Chaker i Berlin i flere dage.

Ifølge oplysningerne var det en kvinde med arabisk baggrund, som bor i Danmark, der satte tysk politi på sporet af den opsigtsvækkende sag.

42-årige Arafat Abou-Chaker er af tyske medier omtalt som overhoved for den del af familie-klanen, der bor i Berlin. Tirsdag blev han anholdt i en retssal i den tyske hovedstad, hvor han var tiltalt i en sag om vold mod en vicevært.

Lige efter at dommen på ti måneders betinget fængsel blev afsagt, blev tilhørerne gennet ud, mens Arafat Abou-Chaker og dennes advokat blev tilbageholdt i retslokalet.

Klanbossen Arafat Abou-Chaker (bagest) med et fast greb om rapperen 'Bushido', mens alting stadig var fryd og gammen. Foto: Toni Passig/Getty Images 112 Frygtet klanleder anholdt: Sådan trækker kidnapnings-planerne tråde til Danmark

Klanbossen Arafat Abou-Chaker (bagest) med et fast greb om rapperen 'Bushido', mens alting stadig var fryd og gammen. Foto: Toni Passig/Getty Images 112 Berygtet klanboss anholdt i spektakulær sag: Ville kidnappe rapstjernes familie

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
 

Voldsom klan
Anholdelsen skete på baggrund af mistanke om, at klanlederen skulle have forsøgt at planlægge den omtalte sag, hvor Bushidos kone og/eller børn angiveligt skulle kidnappes.

I en årrække har tyske medier beskrevet, hvordan en gruppe familieklaner med rødder i blandt andet Libanon og de palæstinensiske flygtningelejre dér har tilkæmpet sig store andele af de kriminelle markeder i blandt andet Berlin.

Det gælder også Abou-Chaker-klanen, der ifølge en række tyske medier er en af de mest indflydelsesrige af den slags klaner i Berlin-området. Klanen tæller 200-300 familiemedlemmer i Berlin.

Ikke alle af familiens medlemmer er kriminelle - men de, der er, sættes i forbindelse med en særdeles bred vifte af kriminalitet. Narko, afpresning, røverier, tyverier, ulovlige skydevåben og prostitution.

Tidligere havde Arafat været tæt på rapperen Bushido med det borgerlige navn Anis Mohamed Youssef Ferchich. Han er en stor stjerne i Tyskland og har en stor formue.

Rapperen Bushido med det borgerlige navn Anis Mohamed Youssef Ferchich. Foto: Ritzau/Scanpix
Rapperen Bushido med det borgerlige navn Anis Mohamed Youssef Ferchich. Foto: Ritzau/Scanpix

Havde råderet over formue
Ud over venskab havde Arafat Abou-Chaker også haft en ledende stilling i rapperens pladeselskab. Tyske medier har beskrevet, at rapperen endda havde givet klanbossen råderet over rapperens formue, og at klanbossen skulle have op til halvdelen af rapperens indtægter.

I begyndelsen af 2018 led venskabet og samarbejdet et knæk, da 'Bushido' fjernede sig fra Arafat Abou-Chaker.

I november i fjor slog politiet til og gennemførte en razzia mod en luksusejendom i Kleinmachnow, hvor Arafat Abou-Chaker boede. Tidligere havde Bushido ellers boet der, men nu var ejendommen altså overtaget af Abou-Chaker.

Allerede dengang skrev tyske medier, at razziaen blev gennemført i forbindelse med formodning om planlægning af kidnapning af rapperens kone og/eller fem børn.

Dette forhold var et af to, som den 42-årige klanleder blev anholdt for.

Det andet forhold drejer sig om kidnapning - eller planer om samme - af børnene til et et nært familiemedlem til Arafat Abou-Chaker.

Det danske spor
Avisen Bild beskriver, hvordan den fraskilte kone til Arafats tætte familiemedlem har udtalt sig til politiet og dermed sendt dem på sporet af sagen om de angivelige kidnapningsplaner.

Ekskonen har arabisk baggrund og bor i Danmark, hvor hun også oprindeligt kommer fra. Bild beskriver, at hun nu er under politibeskyttelse.

Bild beskriver også, hvordan kvinden har fortalt tysk politi, hvordan Arafat Abou-Chaker i Danmark skal have ledt efter personer, der kunne udføre kidnapningen af rapperens børn.

Ekstra Bladet er bekendt med, hvor i Danmark kvinden bor, men af hensyn til hendes sikkerhed beskriver Ekstra Bladet ikke den nærmere geografiske lokalitet.

Ekstra Bladet har i den forbindelse henvendt sig til den ansvarlige politikreds. Men her har man ingen kommentarer, oplyses det.