Fundet død på Christiania: Nu er han obduceret

Blev fundet død på et offentligt toilet

Den døde blev fundet på det offentlige toilet. Video: Byrd/Mikkel Johansen

Politiet betragtede det som mistænkeligt, da en 58-årig brite blev fundet død på et offentligt toilet på Christiania tidligt søndag morgen.

Nu er der nyt i sagen.

- Han er blevet obduceret i dag, og der er tale om en naturlig død, siger Brian Belling, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi.

Det var en person, der ville benytte det offentlige toilet, som fandt den 58-årige livløs og forsøgte at give ham førstehjælp. En ambulance blev tilkaldt ved 6.30-tiden, men manden blev erklæret for død, og liget blev ikke rørt, før politiets teknikere og en retsmediciner havde undersøgt liget og findestedet.

Se også: Fundet død på toilet på Christiania

Manden var blevet overfaldet mere end en uge i forvejen, men det havde altså ikke en betydning for dødsfaldet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var den 58-årige en mand, der gik til hånde på Christiania, men som ikke var involveret i kriminelle aktiviteter. Han var kendt i fristaden som en stille type, der godt kunne lide at drikke øl.

I februar blev en anden brite på 57 år dræbt på Christiania, da han var på vej hjem fra arbejde som bartender på Woodstock. Han blev dræbt med adskillige knivstik ud for Løvehuset ved en bagindgang til fristanden.

Fire dage senere anholdt politiet en 70-årig udlænding, der blev varetægtsfængslet for drabet. Han nægtede sig skyldig. Ifølge sigtelsen dræbte han den 57-årige med adskillige knivstik i hoved, hals, nakke og overkrop.