Fyns Politi: Telefonstorm efter pas-fejl

10.947 pas mangler fingeraftryk på grund af en teknisk fejl

Fyns Politi har lørdag morgen haft noget der ligner en telefonstorm fra folk, som er kommet i tvivl, om deres pas er lovligt eller ej.

Det sker efter at det i går kom frem, at der er fejl i godt 11.000 pas, som nu er direkte ugyldige.

- Vi har haft telefonstorm. Folk ringer til os, fordi de ikke kan komme i kontakt med deres kommune eller borgerservice, som udsteder passene. Men vi kan desværre ikke gøre noget ud over at henvise dem til borgerservice i deres kommune på mandag, siger vagtchef Thomas Bentzen fra Fyns Politi til Ekstra Bladet.

Se også: 10947 har fået udstedt ugyldigt pas

Opdaget ved stikprøve
Det var Rigspolitiet, som opdagede fejlen ved en stikprøve. I alt er der udstedt 10.947 ugyldige pas. 44 kommuner menes at være involveret i den ulovlige pas-udstedelse.

Vagtchef Thomas Bentzen siger, at han ikke er bekendt med, hvorvidt der er nogle af borgerne, som er kommet i klemme i forhold til en udlandsrejse.

- Det ved jeg ikke noget om. Men folk er forvirrede og vi kan kun bede dem kontakte borgerservice. Politiet har ikke noget at gøre med udstedelsen af pas længere, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har haft kontakt med en række vagtchefer på politistationerne rundt om i landet. De har dog ikke været plaget af mange henvendelser fra borgerne.

Det kan dog skyldes, at ikke vagtcheferne - men derimod servicecentrene hos politiet - har besvaret opkaldene fra borgerne.

Kontakt kommunen
- Hvis man står foran en udlandsrejse i de kommende dage, skal man henvende sig til sin egen kommune, oplyser Kommunernes Landsforening.

- Der kan være forskellige måder, at de forskellige kommuner vil håndtere det på, så vi opfordrer til, at man ringer til sin egen kommune, siger Søren Kudahl.

Fejlet er opstået hos Scan-Tech Sikkerhedssystemer, som sender scanningen af fingeraftrykkene videre til pas-producenten.

- Det er en softwarefejl i nogle softwareversioner, som har gjort, at fingeraftrykkene ikke er kommet med til producenten, oplyser adm. direktør i Scan-Tech Sikkerhedssystemer, Henrik Kromann, til Ekstra Bladet.

Borgere uden fingeraftryk i passet kan få udstedt et nyt pas uden beregning, da Scan-Tech Sikkerhedssystemer påtager sig ansvaret for fejlen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere