Gangster-netværk optrevlet: Tjente fem milliarder på to år

Den europæiske politi-union Europol har fanget en gruppe forbrydere i en storslået aktion

Europol foretog 40 ransagninger rundt omkring i Europa. Du kan se de kampklædte betjente i aktion her. Video: Guardia/Europol handout.

Hvidvask, smugling af stoffer og lejemord. Det er anklagerne mod et netværk af kriminelle fra Litauen og andre EU-lande, som Europol onsdag kunne offentliggøre, at de havde optrevlet i det, der går under navnet 'Operation Icebreaker'. Det skriver CNN.

Aktionen blev udført af mere end 450 politibetjente fra Litauen, Polen, Storbritannien og Spanien, der ransagede 40 huse og arresterede 22 mistænkte i fire lande. Der er i alt blevet beslaglagt for omkring 60 millioner kroner i diamanter, kontanter, guld, juveler og luksusbiler.

Nogle af de mange beslaglæggelser i forbindelse med Operation Icebreaker. Foto: Guardia Civil.
Nogle af de mange beslaglæggelser i forbindelse med Operation Icebreaker. Foto: Guardia Civil.

Det er dog kun en brøkdel af de svimlende fem milliarder kroner, som gangster-netværket angiveligt har svindlet for i perioden 2017-2019. Den hovedmistænkte er en 48-årig litauisk mand. Hvidvaskningen af pengene er sket gennem køb af fast ejendom i Spanien.

'Operation Icebreaker' var kulminationen på en efterforskning, der startede tilbage i 2016 med henblik på at standse organiseret smugling af stoffer og cigaretter fra Litauen til Storbritannien.

Betjentene fandt en garage fyldt med luksusbiler. Foto: Guardia Civil.
Betjentene fandt en garage fyldt med luksusbiler. Foto: Guardia Civil.

Det har ikke været let for de europæiske politifolk at få de hjernerne bag smidt i spjældet. Der er blevet taget drastiske metoder i brug for ikke at blive infiltreret.

- Det er en dybt professionel og farlig international organiseret gruppe kriminelle. De har anvendt metoder til anti-overvågning og specialiserede, krypterede kommunikationsapparater for at holde de retshåndhævende myndigheder ude, siger Europol i en officiel meddelelse ifølge CNN.

Du kan se klip fra den store politiaktion i videoen over artiklen.

Skærm

Hent flere
Hent flere