Gasudslip i dansk by: Bliv indendøre

- Alle skal holde sig indendøre, skriver politiet på Twitter

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Gas strømmer tirsdag aften fra en gasledning i Nykøbing Mors.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, der opfordrer folk til at holde sig indendøre og lukke vinduer og døre.

- Vi modtager 20:54 en melding om, at der er en 150 mm gasledning, der er gået hul på, og som derfor slipper gas ud i et større område, fortæller Ole Vanghøj, vagtchef i Midt- og Vestjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Det har fået politiet og andre myndigheder til at afspærre det område, hvor gasudslippet er til fare. Fareområdet er 300 meter med vindretningen og ellers i en 100 meters omkreds fra den beskadigede gasledning.

Det drejede sig først om 300 meter fra krydset Soltoften/Ringvejen - mod nord til Limfjordsvej, mod vest til Bakkegårdsvej, mod øst til Nørrebro og mod syd til Skomagerbakken. Halv 12 blev området indskrænket til 50 meter rundt om uheldsstedet.

- Alle skal holde sig indendøre, lukke døre og vinduer og derudover afvente politiets meldinger, siger Ole Vanghøj.

Indtil videre er 122 mennesker blevet evakueret fra området, de fleste af dem fra det nærliggende Nykøbing Bankocenter. En enkelt blev kørt til observation på Thisted Sygehus efter at have opholdt sig på sin private bopæl i området.

Fejl under boring

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser yderligere, at uheldet skete, mens et firma var i gang med at bore.

- Det var standard procedure, at de affyrede det, de kalde 'en raket' under boringen. Den raket ender dog så desværre med at ramme gasledningen og forårsager så det her problem.

Et gasselskab er mødt op på stedet og er i gang med at løse problemet, hvilket gør Midt- og Vestjyllands Politi optimistiske.

- Nu håber vi bare, at der ikke går så lang tid, før der er styr på det, siger Ole Vanghøj.