Gav førstehjælp til lille pige: De faldt en meter fra mig

En 34-årig mand fra Høje Taastrup var få meter fra at blive ramt af den kvinde, der torsdag aften kastede sig ud fra 3. sal og tog sin lille datter med i døden

(Tv: Kenneth Meyer)

Ved du noget om sagen, så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

En 36-årig kvindes dødsspring fra 3. sal på Taastrupgårdsvej har sat sine tydelige spor hos flere af områdets beboere. Ekstra Bladet har været kontakt med flere af de chokerede naboer - heriblandt 34-årige SA, som var uhyggeligt tæt på tragedien.

- Jeg bor i en af opgangene ved siden af og var på vej hjem, da jeg pludselig hørte et brag. Jeg turde næsten ikke vende hovedet, for jeg kunne høre på det brag, at det var noget rigtig dårligt, siger SA, som ikke ønsker sit navn. Ekstra Bladet er bekendt med hans identitet.

To personer har torsdag aften mistet livet i en frygtelig tragedie i Høje Taastrup. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 16. okt. 2015 - kl. 12:03 Tog datter med i døden: Politiet søger svar

Den 34-årige mand overværede ikke selve springet og hørte ikke råb eller skrig - blot det høje brag.

- Hun faldt lige ved siden af mig - måske en meter eller to fra mig. Mens jeg vendte mig om for at se, hvad der var sket, håbede jeg inderligt, at der var tale om noget andet, end hvad jeg frygtede, siger den chokerede mand, der straks ringede 112, da han så de to mennesker ligge på asfalten.

Blomster og lys tæt ved det sted, hvor en 36-årig kvinde sprang i døden med sin lille datter. (Foto: Kenneth Meyer)
Blomster og lys tæt ved det sted, hvor en 36-årig kvinde sprang i døden med sin lille datter. (Foto: Kenneth Meyer)
 

- Jeg gik lidt væk, mens jeg ringede og havde ikke lyst at gå derhen, som alarmcentralen bad mig om. Jeg sagde til dem, at jeg ikke kunne klare det, jeg var i chok. Men så kom en ældre mand til, som råbte, at den lille pigen var i live, og så skyndte jeg mig derhen, siger SA til Ekstra Bladet.

- Pigen stoppede med at trække vejret, mens vi sad der, så vi begyndte at give hende hjertemassage og blev ved, til ambulancen kom, fortæller SA og tilføjer, at de intet kunne gøre for den 36-årige mor.

Se også: Psykolog: Sjældent at kvinder tager børn med i døden

Trods et ihærdigt forsøg på at holde liv i den lille pige, afgik hun senere ved døden af sine kvæstelser.

Den 34-årige mand og hans ældre nabo, som også hjalp til i den tragiske situation, har begge afgivet forklaring til politiet og har modtaget krisehjælp af en psykolog.

Blomster og lys ved det sted, en toårig kvinde blev dræbt af sin egen mor, der tog hende i favnen under et selvmordsspring. (Foto: Kenneth Meyer)
Blomster og lys ved det sted, en toårig kvinde blev dræbt af sin egen mor, der tog hende i favnen under et selvmordsspring. (Foto: Kenneth Meyer)
 

Ingen af dem kendte kvinden eller den knap toårige datter, som SA beskriver som 'en meget smuk lille pige'. Ifølge Københavns Vestegns Politi var de da heller ikke bosat i den lejlighed, kvinden sprang fra.

- Hun (den dansk/thailandske kvinde, red.) er fra et andet sted på Sjælland, fortæller vicepolitiinspektør Carsten Jansson, der dog ikke vil komme nærmere ind på, hvem kvinden besøgte i lejligheden - kun, at der var to mænd til stede, som ikke er mistænkt for medvirken til de tragiske dødsfald.

- De to personer befandt sig i et andet rum og er alene blevet afhørt som vidner, lød det tidligere fredag i en pressemeddelelse.

To personer har torsdag aften mistet livet i en frygtelig tragedie i Høje Taastrup. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 16. okt. 2015 - kl. 00:04 Mor hopper i døden med datter i favnen

Hvorfor den lille pige skulle dø, er endnu uvist. Politiet leder efter et motiv hos kvindens bekendte, men vil endnu ikke komme med en teori.

Men ifølge chefpsykolog Svend Aage Madsen, som Ritzau har talt med, kan svaret måske findes i desperation eller en psykisk forstyrrelse. Tanken om, at man ikke vil lade sine børn leve videre, når man selv er død, kan således forklares ud fra følgende to scenarier:

- Det ene er, at kvinden gør det ud af en eller anden voldelig situation, hvor manden er det dumme svin. Men at den desperation skal gå ud over børnene på den måde kan jo være en karakterbrist, siger Svend Aage Madsen, der arbejder på Rigshospitalet.

- Det andet er, at man - uden at der nødvendigvis er en mand involveret - tænker: 'Jeg orker ikke at leve mere, og så skal andre heller ikke leve mere', siger han - læs hele hans teori her.

Flag på halv ved den boligforening, hvor det tragiske drab og selvmord fandt sted. (Foto: Kenneth Meyer)
Flag på halv ved den boligforening, hvor det tragiske drab og selvmord fandt sted. (Foto: Kenneth Meyer)
 

1 af 2 Fra en lejlighed her på Taastrupgårdsvej, sprang en kvinde torsdag aften i døden. Med sig tog hun sin lille datter. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 34-årige SA ved det sted, hvor han torsdag aften sammen med en anden mand forgæves forsøgte at redde en lille piges liv.